Cu gunoiul la nas, în frig si cu stampila în mânã

Metoda accidentul încã ne bântuie bãtrânii, prea stresati ca ai lor copii sã nu pãteascã ceva. Stresul este cea mai mare problemã a zilelor noastre, iar medicii spun cã, în curând, va fi cea de a doua cauzã a mortalitãtii în lume, dar nimeni nu face nimic.

Minerii îsi riscã viata sub pãmânt cu materiale putine si în conditii dure, nimeni nu le spune ce le rezervã ziua de mâine si au învãtat cu totii sã fie inventivi, ca sã ocoleascã pericolele ce îi pândesc sub pãmânt, iar sefii din birouri deconteazã sume uluitoare, doar ca sã stea de vorbã la telefon.

“Societatea Complexul Energetic Hunedoara a plãtit lunar 17.000 lei pentru 390 telefoane mobile si 100 telefoane fixe. Începând de sãptãmâna aceasta, în urma renegocierii contractului pentru servicii de telefonie fixã si mobilã, aceste costuri nu vor depãsi suma de 7.000 de lei/lunã”, se aratã într-un comunicat care vrea sã zicã „de bine” de actuala conducere a CEH. Ba mai mult, echipa managerialã ne asigurã cã diferenta va fi folositã la investitii: “10.000 lei vor putea asigura aproximativ 3 tone plasã metalicã sau 455 bride sau 30 mãsti de salvare e.t.c.”.

Cãldura s-a tot oprit si, în casele reci, locuitorii Vãii Jiului sunt îndemnati sã voteze. Este, însã, cea mai slabã campanie electoralã din istoria post-decembristã si, cu fiecare tur de scrutin lucrurile par si mai deteriorate în acest sens.

Gunoiul îl ducem departe, cã oamenii pe care i-am ales în consiliile locale, ca si în cel judetean, nu au fost capabili sã gestioneze judicios situatia, iar ce ne asteaptã din ianuarie ne va afecta pe toti la buzunar.  Ni s-a promis cã vom depune gunoiul, încã din varã, la o platformã de la Petrosani, însã, nici acum nu sunt toate avizele semnate. De vinã este lupta electoralã, cã nu cumva, în aceastã campanie, care mai are de trãit vreo 4 zile, sã fie trasã spuza pe turta vreunui candidat.  Las’ cã ne-au dat fasole, cârnati, ne-au aprins niste luminite si ne asteaptã cu stampila în mânã duminicã! Suntem liberi sã alegem, însã, dacã votul nostru ar conta, cu sigurantã nu am avea drept de vot!

Diana Mitrache

One thought on “Cu gunoiul la nas, în frig si cu stampila în mânã

  • 4 decembrie 2016 at 19:56
    Permalink

    Cel mai prost articol scris de dumneata, Diana Mitrache! Si cea mai proasta abordare, nu mai indemna lumea sa nu mearga la vot! Astfel faci jocul PSD-ului. Sau asta e si ideea?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *