Bazinul de înot didactic de la Petrosani a împlinit doi ani de functionare. Peste 15.000 de persoane au trecut pragul edificiului, însã cea mai mare satisfactie a edililor este cã prin realizarea acestei investitii le-au putut oferi si celor din Valea Jiului un spatiu adecvat unde sã practice înotul.

“E o sãrbãtoare pentru toti copiii de aici, dar si pentru cei care vin la bazin si cu aceastã ocazie îi felicit pe cei care administreazã bazinul si fac eforturi deosebite sã mentinã acest bazin la un standard înalt de calitate atât din punct de vedere al conditiilor de temperaturã cât si de igienã. Este foarte important cã cei mici au unde sã înoate. Era nevoie de un bazin la nivelul Petrosaniului si al Vãii Jiului pentru cã erau foarte multi pãrinti care fãceau un efort deosebit sã îi ducã pe copii la Hunedoara sau la Deva si de ce sã nu beneficieze si copiii nostri de o astfel de facilitate pentru cã ei sunt viitorul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pentru a marca asa cum se cuvine momentul aniversar, reprezentantii bazinului de înot didactic le-au pregãtit copiilor o serie de surprize. Acestia au participat la un concurs de înot, iar la final cu totii au primit dulciuri, medalii si diplome.

“Aceastã aniversare deosebitã este plinã de emotii si satisfactii, dar în acelasi timp plinã de responsabilitãti. Este plinã de satisfactii pentru cã anul acesta, din luna ianuarie si pânã astãzi (4 decembrie-n.r.) bazinul de înot didactic de la Petrosani a adunat un numãr impresionant de persoane, în jur de 16.100 dintre care 10.000 sunt elevi si studenti si 6.100 de adulti. Se constatã în acest al doilea an de functionare cã aceastã investitie a meritat”, a declarat Petre Popa, administratorul bazinului de înot din Petrosani.

Anul acesta, bazinul didactic a achizitionat o saunã ultramodernã, care are si diferite proprietãti terapeutice. Bazinul de înot didactic a fost dat în folosintã în urmã cu doi ani, chiar de Mos Nicolae.

Monika BACIU