Disponibilizatii de la SNIM îsi iau banii în decembrie

Aproape 100 de mineri care au lucrat la minele ce sunt acum în structura pe închidere si-au finalizat perioada de preaviz si, potrivit celor din conducerea Societãtii de Închideri de Mine din Petrosani îsi vor primi imediat si banii.

Aceasta este cea de a doua transã de disponibilizãri, dupã ce în primãvarã, de la minele neviabile au plecat alti 155 de mineri. De aceastã datã, însã, minerii disponibilizati îsi primesc banii un pic mai târziu.

„Existã o micã întârziere, generatã de aceastã mini-vacantã de Ziua Nationalã, care s-a prelungit din data de 30 pânã în 5. Noi estimãm cã, în data de 8 decembrie, cei care si-au finalizat programul din etapa de disponibilizare sã îsi primeascã acele plãti compensatorii”, a declarat Aurel Anghel, director general SNÎMVJ.

Fiecare miner care pleacã de la una dintre minele neviabile, primeste suma compensatorie în cuantum de 37. 200 de lei brut, respectiv 31. 248 lei net. Aceste plãti compensatorii au fost cuprinse în bugetul de venituri si cheltuieli al societãtii si respectã prevederile deciziei 787 a UE.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Disponibilizatii de la SNIM îsi iau banii în decembrie

  • 5 decembrie 2016 la 11:31
    Permalink

    La CEH cand vin baniiiiiiiiiiii ,ca intram in faliment.Nica cand se da prima ord. la CEH ca astept de 3 ani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.