Relatãrile ziarului nostru au avut efect. Firma care tãia lemn în pãdurea statului si care a amenajat un mic santier de lucru pe pârtia de schi, va pleca din munte, dar, spun cei din Ocolul Silvic Petrosani, va reveni când pârtia nu va mai fi functionalã. Asta, pentru cã, reprezentantii Ocolului Silvic pretind cã activitatea de aici, de la baza pârtiei de schi, este perfect legalã.

Au luat lesul de pe pârtia de schi, imediat ce au fost atentionati de cãtre cei din primãria Petrosani, iar angajatii de la Ocolul Silvic din Petrosani pretind cã firma care exploata lemnul în zona pârtiei B din Parâng si-a întrerupt, de luni, 28 noiembrie 2016, activitatea. De altfel, cei care i-au controlat spun cã tãierile de arbori sunt în grafic, pentru cã era nevoie de rãrirea lor în acel loc si cã existã documente doveditoare cã tãierile erau legale. Cât priveste modul în care s-au desfãsurat lucrãrile si dezastrul relatat de ziarul  nostru, nimeni nu a ridicat un deget pânã ce nu au vãzut scris în editia de luni. Asta, desi surse din rândul cabanierilor din Parâng sustin cã viceprimarul municipiului Petrosani, Florin Nicolae ar fi stiut încã de la prima zãpadã ce se petrece acolo si chiar si despre calul mort, însã, nu s-a întâmplat nimic pânã acum. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a afirmat, luni dimineatã, cã a trimis o echipã sã verifice ce se petrece în munte.

„Am fost informat de ceea ce s-a întâmplat acolo si despre acel cal gãsit mort. Cei care erau acolo, respectiv lucrãtorii forestieri, au curãtat pãdurea. Noi am luat legãtura cu Ocolul Silvic, am trimis luni oamenii de la primãrie în teren, iar acum vom lua mãsurile necesare asa încât sã eliminãm aceste aspecte”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Chiar dacã din zonã au fost încãrcate, în mod repetitiv, mai multe masini cu arbori, totul este legal, iar firma care exploateazã un parchet al statului o face cu acte în regulã. Potrivit lui Teodor Mustatã, de la Ocolul Silvic din Petrosani, firma ce a tãiat acolo pãdurea statului este din Lupeni si se numeste Victoria Grup 99 SRL, iar calul mort, spun cei de la ocolul silvic, nu le apartinea lor. Mai mult, tot cei de la ocol spun cã lucrarea este una de îngrijire a pãdurii si nu se pune problema cã ar fi fost vreo defrisare în zona respectivã.

Diana Mitrache