Fotoreporterul Ovidiu Paraianu a fost singurul ziarist care a asistat la perchezitia pe care ofiterii de la IPJ Hunedoara si procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara au efectuat-o in casa viceprimarului Angela Stoica. Ovidiu Paraianu a plecat din redactia de la Cronica Vaii Jiului inspre locuinta viceprimarului cu aproximativ doua ore inainte ca mascatii sa ia cu asalt Vulcanul.

Martor la perchezitia din casa viceprimarului Angela Stoica, colegul nostru Ovidiu Paraianu povesteste in exclusivitate pentru Cronica Vaii Jiului modul in care anchetatorii au actionat, minut cu minut.

“Ma aflam in locuinta familiei Stoica, eram impreuna cu Mihaela, cu Alex,(copiii familiei Stoica) cu o verisoara de-a celor doi si cu bunica. La un moment dat, tocmai cand ma pregateam sa plec, Alex a intrat in casa si ne-a spus ca vin pe strada doua masini cu mascati. La scurt timp ne-am trezit cu mascatii la usa. S-au prezentat si au aratat o instiintare, un mandat de perchezitie cred, in atentia Mihaelei Stoica,  in care se vorbea despre un dosar penal aflat in faza de cercetare. Anchetatorii erau interesati sa faca o perchezitie pentru a colecta probe in vederea rezolvarii dosarului. Pana sa intre in casa a fost nevoie si de doi martori, pe care i-au adus mascatii. Intr-o prima faza au venit cu un martor care era baut si chiar eu le-am spus sa caute alta persoana deoarece omul acela era beat si cine stie ce putea sa faca. Au plecat si in scurt timp au venit cu un tanar. Am inteles ca ambii erau vecini din zona. Au intrat prima data in sufragerie si au inceput sa caute si sa intrebe ale cui sunt anumite obiecte din casa, sa faca poze si sa filmeze. Le luau si le duceau in bucatarie. Au intrat apoi, pe rand in camera bunicii, unde au cautat printre lenjeria intima a femeii si au gasit niste ciocolata si sticksuri sau ceva ce manca femeia.

Ovidiu Paraianu - fotoreporter Cronica Vaii Jiului

La etaj, au intrat in camera Mihaelei, unde au gasit imbracaminte militara, un chipiu de politist, o geaca de vara si parca o sapca. S-au interesat de aceste lucruri, iar fata le-a spus ca le-a primit de la un prieten de familie pentru ca ii place haina militara si ca vrea sa urmeze cursurile Academiei de Politie. Din camera Mihaelei, anchetatorii au luat niste dosare, hartii, diplome si albume cu poze. La etaj  au intrat apoi in camera lui Alex si au gasit un instrument muzical si niste partituri cu note muzicale si s-au interesat daca baiatul studiaza la acel instrument. Aici au gasit si o bata de basseball pe care baiatul o avea printre lucruri. In casa, la Angela Stoica in camera, s-au mai gasit un pistol cu gaze si unul cu aer comprimat, detinut de aceasta in mod legal pentru autoaparare, un spray paralizant, si niste fotografii de familie. Nimeni nu a spus ce cauta anume . Au intrat si in podul casei si nu au gasit nimic. Au iesit mai apoi din casa principala si au mers intr-o alta incapere unde de asemenea nu au gasit nimic. Au intocmit un proces verbal cu ce bunuri au gasit prin casa, au plecat la sediul Politiei Vulcan sa listeze hartiile, au revenit pentru a le semna cei prezenti, iar apoi i-au solicitat Mihaelei sa ii insoteasca la Politie sa dea declaratii ”, ne-a povestit Ovidiu Paraianu.

Paraianu spune ca perchezitia s-a desfasurat legal, fara intimidari din partea anchetatorilor.

Ovidiu Paraianu spune ca s-a deplasat la Politia Vulcan si acolo a aflat ca si locuinta politistului Adrian Sucila a fost perchezitionata si mai apoi a aflat, dupa ce a vazut o filmare a colegului Robert Wagner, acuzatiile de natura sexuala care sunt in dosar.

Marius MITRACHE