Laurentiu Nistor: Guvernul Ciolos, sustinut de PNL, inchide inca doua mine din judet si lasa o mie de oameni pe drumuri

Presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, si-a manifestat ingrijorarea fata de masurile luate de Guvernul Ciolos, guvern sustinut de PNL, prin care inca doua mine de carbune din Valea Jiului vor fi inchise in urmatorul an. In opinia candidatului PSD la Camera Deputatilor, guvernul
nu are nicio explicatie plauzibila in ceea ce priveste criteriile pe baza carora a decis sa opreasca activitatea minelor Lonea si Lupeni si sa lase peste o mie de familii fara o sursa de venit.
„Ceea ce a facut acest Guvern Ciolos, Guvernul Zero sustinut de PNL, nu are nicio logica. Decizia de a desfiinta inca doua mine de carbune este antieconomica. Ma asteptam ca Ministerul Energiei sa propuna, mai degraba, investitii in retehnologizarea si modernizarea mineritului si a termocentralelor Mintia si Paroseni, pentru a salva Complexul Energetic Hunedoara si pentru a ne asigura necesarul de energie in situatii de criza. Din pacate, asistam la hotarari care pun in pericol peste o mie de locuri de munca, situatia familiilor care depind de aceste slujbe, dar si siguranta energetica a Romaniei”, a spus Laurentiu Nistor.
PSD sustine continuarea activitatii miniere
Candidatul PSD Hunedoara la Camera Deputatilor a atras atentia ca inchiderea Minei Lonea va avea efecte asupra unei intregi comunitati, deoarece exploatarea miniera este acum singurul angajator principal din orasul Petrila. „Practic, Guvernul Ciolos lasa un oras fara venituri la bugetul local. Chiar nu s-a gandit nimeni ca Petrila nu mai are alte surse de venit? Ce vor face tinerii, ce se va intampla cu scolile, cu viata oamenilor, in general? Sunt intrebari la care PNL si guvernul pe care il sustine ar fi trebuit sa aiba un raspuns credibil”, a afirmat Laurentiu Nistor.
El a reamintit faptul ca PSD a sustinut, cu orice prilej, importanta Complexului Energetic Hunedoara, atat prin prisma mentinerii locurilor de munca, dar si prin
faptul ca Romania are nevoie de energia produsa in termocentrale pe baza de carbune. “Am stat de vorba cu multi oameni, cu specialisti in energetica. Cu totii au spus ca nu putem renunta la productia de energie electrica pe baza de carbune. Sunt in joc mii de locuri de munca, viitorul a mii de familii, dar si siguranta energetica a Romaniei. Mineritul si termocentralele au nevoie de investitii in retehnologizare, pentru a deveni competitive pe piata de energie. PSD nu poate fi de acord sa taiem tot si sa ducem la fier vechi”, a spus Laurentiu Nistor.
Romania are nevoie de energie electrica produsa pe baza de carbune
Importanta productiei de energie pe baza de carbune a fost subliniata si de fostul premier Victor Ponta, cu prilejul vizitei pe care a facut-o recent in judetul Hunedoara. Cel mai bun prim ministru al Romaniei spunea ca tara noastra va face o mare greseala daca va renunta la productia de energie electrica pe baza de carbune. „In primul rand, sunt locurile de munca, dar eu vorbesc si de interesul national: o sa stam tot timpul sa importam energie din alte tari si o sa asteptam sa vedem daca ploua, ca sa avem energie hidro? Sau daca bate vantul, ca sa avem energie eoliana? Orice tara puternica si care sta pe picioarele ei trebuie sa aiba energie electrica pe carbune, mai ales cand ai resursa asa cum o avem noi in aceasta zona”, a spus Victor Ponta. Declaratiile presedintelui PSD Hunedoara survin in contextul in care Comisia Europeana a aprobat notificarea Guvernului Romaniei de acordare a unui ajutor de stat in valoare de 99 milioane euro pentru un program de inchidere a minelor Lonea si Lupeni, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, pana in anul 2018.
Biroul de presa
—–
Comandat: PSD Hunedoara; Executat: MBD REPORTER MEDIA SRL Petrosani;
CUI AEP
mandatar financiar 11160007

Advertisements

7 comentarii la „Laurentiu Nistor: Guvernul Ciolos, sustinut de PNL, inchide inca doua mine din judet si lasa o mie de oameni pe drumuri

 • 28 noiembrie 2016 la 16:43
  Permalink

  Presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, si-a manifestat ingrijorarea fata de masurile luate de Guvernul Ciolos, guvern sustinut de PNL, prin care inca doua mine de carbune din Valea Jiului vor fi inchise in urmatorul an…

  Woauuuu….ce noutate ba laurentiule, sa moara porcii tai de Craciun in cotet ….mare animal mai esti….pai nu stiai ca s-a semnat, gurita ta de mameluc, la Brucsel (ca sa stii sa citesti Bruxelles) de pe timpul lui Victor Viorel homosexual la Lyon (adica poponaut , baaaa…adica si-o trage in found….)ca se inchid minele????

  Buna dimineata laurentiule, gatii matii de mincinos ordinar!!!!! Cum iti permiti sa ne consideri aici in Valea Jiului pe toti fraieri si sa ne iei de fraieri???? ca ce??? Ca se inchid minele??? Tu acum ai aflat??? parsiv animal…..

 • 28 noiembrie 2016 la 16:51
  Permalink

  Limbajul comentariului de mai sus e sigur al unui lider de la sindicatul muntele. O fi Paduraru, Darius sau Ciubotaru ca numai ei slugile lu Nica pot vorbi asa. Unde ati fost bai leprelor de la sindicat cand seful vostru Nica a semnat pentru inchiderea minelor? Ratai dracului de slugi.

 • 28 noiembrie 2016 la 18:39
  Permalink

  Boon….dragutz Clotilde….se va luaaa micutz si bosulflat peeniss si il vei poopuaa direct in moflouuuzz….ochsorr verticheell …..Se ve bucureee cu toatee vuuu familiee…de …peniss si de …bijuuuu….

  Cum se spune la voi la bon appétit???? Aaaa….pofte bunee…la cacareee…nebunatiche Clotildeee….Se ma pupe in cureee!!!!

  Pa, tu prosteee!!!

 • 28 noiembrie 2016 la 20:54
  Permalink

  Domnule Laurentu Nistor aveti dreptate cand sunteti in opozitie dar va rugam ca , Consiliul Judetean Hunedoara sa modernizeze (asfalteze) drumul judetean din Parang ca valea jiului a tot votat cu PSD-ul .

 • 28 noiembrie 2016 la 21:03
  Permalink

  PSD-ul putea sa schimbe guvernul Ciolos printr-o notiune de cenzura in parlament , PSD-ul era majoritar dar voua PSD-istilor va placut acest guvern Ciolos inainte cu un an de alegeri sa aveti pe cine sa dati vina de saracia din tara (dar mai ales saracia majora din valea jiului) . PSD nu va mai credem .

 • 29 noiembrie 2016 la 00:49
  Permalink

  Cata nesimtire, cat populism si demagogie la acest sinistru Laurentiu Nistor, „piaza rea” a judetului Hunedoara, omul care a „pastorit” numirile in functiile de conducere la CEH si la unitatile apartinatoare, de multi ani, a incompetentilor si lichelelor, dar oamenii „de casa” ai PSD. Guvernul Ciolos de fapt incearca sa salveze ce mai poate fi salvat din „opera” incompetentilor si coruptilor, dirijati de „marele conducator” Nistor. Sub glorioasa sa conducere multe unitati economice din judet, ori au dat faliment ori sunt pe cale sa falimenteze. Sa-l votati dragi locuitori ai Vaii Jiului, dandu-i un sut „sanatos” in fund!

 • 29 noiembrie 2016 la 10:45
  Permalink

  mai nenorocit cu coarne ce esti cum a ti permiti sa ne jignesti in halul asta ? chiar crezi ca mai sunt prostanii din trecut minele nu ciolos le inchide le ati inchis voi demult imputitilor batu var dumnezeu de ipocriti apropo CIOLOS e de zece ori mai onest si mai meserias decat toti gainarii si miky mausi vostri

Comentariile sunt închise.