Unitãtile de cazare din statiunile montane sunt în atentia celor de la Autoritatea Nationalã pentru Turism. Au fost verificate unitãtile de cazare, pregãtind astfel sezonul sãrbãtorilor de iarnã pentru turistii care aleg sã îsi petreacã concediul în destinatii din România.

“Ni se pare firesc si eficient sã abordãm metoda preventiei, fatã de cea a sanctiunii ulterioare. Directia de specialitate din cadrul A.N.T. efectueazã permanent actiuni de control, însã, cu o lunã înainte de Sãrbãtorile de iarnã, e normal sã intensificãm aceste controale, astfel încât experienta turistului la destinatie sã fie una plãcutã si lipsitã de incidente. Gradul ridicat al calitãtii si satisfactia turistului sunt prioritare pentru noi.”, declarã Anca Pavel-Nedea, presedintele Autoritãtii Nationale pentru Turism.

Astfel, în aceste douã sãptãmâni, inspectorii A.N.T. au verificat peste 200 de documentatii de clasificare a structurilor de primire turisticã, iar cele sase echipe de control au efectuat pânã în acest moment peste 60 de actiuni în toatã tara, în urma sesizãrilor primite în legãturã cu activitatea unor structuri de primire turisticã si alimentatie publicã. În cazul structurilor de cazare si alimentatie publicã au fost constatate, ca deficiente, functionarea fãrã detinerea certificatului de clasificare, neasigurarea functionãrii la categoria si/sau tipul de structurã de primire turisticã mentionate în certificatul de clasificare, functionarea cu o altã structurã a spatiilor decât cea stabilitã prin anexa certificatului de clasificare si nerespectarea obligatiei de a completa fisele de anuntare a sosirii si plecãrii turistilor

Monika BACIU