Asociatia ACTIV vine cu un nou proiect pentru statiunea montanã Parâng. Patrula Parâng este noul proiect care va continua sub forma unui program de tineret al Asociatiei Activ. În cadrul acestui proiect,  tinerii vor putea participa la activitãti de voluntariat comunitar de protectie a mediului, promovare turisticã si pregãtire pentru situatii de urgentã. Activitãtile derulate în proiect vor fi reluate anual în scoli, de unde vor fi recrutati în permanentã voluntari.

“Proiectul reprezintã un demers pilot la nivel local, constând în activitãti de educare a tinerilor fatã de protectia mediului, precum si în instruirea acestora pentru a sti cum sã se comporte în situatii de calamitãti naturale. Se va desfãsura în cele 4 colegii din municipul Petrosani sub formã de prezentãri interactive, workshop-uri si concursuri pe teme specifice, precum si în masivul Parâng, unde timp de o sãptãmânã, 25 de elevi vor participa la actiuni de ecologizare, amenajare, plantare de puieti de brad în zone de importantã strategicã si de întretinere a zonelor plantate, activitãti de învãtare prin experientã”, spune Nicu Rotaru, initiatorul proiectului.

Toti cei care sustin implicarea copiilor în activitãtile în aer liber pot sustine acest proiect printr-un simplu vot, http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-patrula-parang-id-2064-cmsid-65.

Monika BACIU