Termoficarea se opreste si, timp de 3 zile, nu va fi furnizatã cãldurã. Într-un comunicat remis presei de conducerea Complexului Energetic Hunedoara se aratã cã agentul termic nu va fi furnizat în acest week-end, însã, responsabilii din aceastã institutie ne dau prognoza meteo, care aratã cã temperaturile vor creste putin pe timpul zilei.

Potrivit comunicatului de presã, „furnizarea agentului termic va fi întreruptã în perioada cuprinsã între 25.11.2016, ora 00.00 – 27.11.2016, ora 08.00, iar mãsura va afecta consumatorii beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare din Municipiului Petrosani, agenti economici si consumatori racordati direct la magistrala de termoficare. Decizia de întrerupere a furnizãrii agentului termic în aceastã perioadã a avut la bazã prognoza meteo favorabilã, cu temperaturi pozitive de pânã la 11oC, dar si faptul cã programul de functionare în regim de weekend al institutiilor publice si al unitãtilor scolare”, spun cei de la CEH.

Întreruperea furnizãrii agentului termic este necesarã pentru cã tevile sunt ciuruite si pierderile de agent de pe magistralã sunt mari. Asa se face cã, în acest week-end vor avea loc  lucrãri de reparatii la magistrala de termoficare Paroseni – Petrosani, în zonele: SC Energoconstructia SA – Santier Paroseni, triaj Gara Vulcan, Gara Iscroni, EON Aninoasa, Petrosani – pârâu Sãlãtruc.

Diana Mitrache