Este veteranul întrecerii din Alpi si favoritul cursei de andurantã, iar pentru asta va pleca în Himalaya. Nu va fi usor, se va antrena si va zbura încercând sã îsi depãseascã un nou record, de pe înãltimile acestui munte, va dormi în frig si va încerca sã se obisnuiascã si cu lipsa de oxigen, însã, toate îi vor ajuta sã devinã cel mai bun. Si ne promite cã asa va fi.

„E o motivatie sã particip din nou, mai ales cã sunt veteranul competitiei si am un program destul de intens de pregãtire. În februarie plec o lunã în Himalaya sã mã pregãtesc. Si incidentul de anul trecut mã motiveazã si mai mult sã fac un rezultat pozitiv si vã promit un rezultat surpizã”, a spus Toma Coconea, parapantistul din Parâng.  A fost la un pas de moarte, a cãzut de la înãltime si s-a rãnit grav, lucru ce se observã usor si acum, dar nimic nu îl sperie. Ba chiar îl ambitioneazã, dupã cum recunoaste chiar el.

„Nu, din contrã, sunt mai motivat si mai determinat si asta o sã o vedeti în iulie, când o sã iau startul”, recunoaste Tomi. Acum se antreneazã în Parâng, dar va pleca, la începutul anului viitor, într-o competitie în Himalaya, din care vrea sã învete mai multe despre el.

La varã, însã, sperã sã confirme ceea ce asteptãm cu totii, dupã 8 încercãri în care nu a reusit sã fie primul.

Diana Mitrache