“Gospodarii” in schimb de experienta la Varpalota

Serviciile de gospodarire a celor doua orase infratite, Petrosani si Varpalota (Ungaria) au facut un schimb de experienta, iar delegatia maghiara care a vizitat localitatea noastra la inceputul lunii trecute, ii va primi acum pe edilii din Petrosani pentru a le arata cum se gospodaresc ei.

In luna iunie Serviciul Public de Administrare al Domeniului municipiului Petrosani a primit vizita omologilor lor maghiari, iar concluzia a fost ca si in Ungaria sunt cam aceleasi probleme ca si la noi. „Este un oras mai mare ca la noi, dar vedem ca avem aceleasi probleme. ªi la noi avem hoti de capace de canal si am ajuns la concluzia sa le facem din beton. Avem, insa, mai putini angajati cu care facem mai multe lucrari. Am vazut o diferente in ceea ce priveste folosirea comunitatii la munca voluntara, pentru ca la noi se practica asta mai mult ca aici”, spunea la Petrosani, seful birou gospodarie din Varpalota.

Acum, ai nostri au plecat sa invete de la colegii lor din Ungaria. „Este un schimb de experienta si noi ne vom afla cateva zile in Varpalota. Vrem sa vedem cum actioneaza ei, sunt lucruri interesante pe care ni le-au povestit cand au fost in vizita la Petrosani.

De altfel si ei au preluat lucrurile bune de la noi pentru a le aplica in cadrul serviciului de gospodarie din localitatea lor”, a declarat ieri, Lucian Dragomir, director executiv SPADPP din cadrul Primariei Municipiului Petrosani. „De la colegii de la Varpalota am inteles ca am putea lua in calcul sistemul de control al spatiilor publice. De fiecare data cand cineva arunca pe strada ceva, sau distruge o banca, este identificat de cetateni, ori de oamenii pusi sa verifice asta. Ei dau amenzi si sunt amenzi mari, iar asta i-a civilizat pe oameni, dar am aflat ca au avut nevoie de 15 ani”, au concluzionat reprezentantii SPADPP.

Maximilian Ganju

3 comentarii la „“Gospodarii” in schimb de experienta la Varpalota

 • 5 iulie 2012 la 08:24
  Permalink

  Da, ungurii invata de la Dragomir….HAHAHA…..!!!! Adica sa taie tot, sa faca desert unde odata a fost padure…nu-i asa „drujba lui Dumnezeu”(da, Dragomir e asta!).
  „De altfel si ei au preluat lucrurile bune de la noi pentru a le aplica in cadrul serviciului de gospodarie din localitatea lor” spune Dragomir, – care lucruri bune???????????????????????????????????????????????
  In locul ungurilor din Varpalota as ascunde toate bardele, topoarele, motocositoare, joagare, drujbe, si alte mijloace de genu’…

  Răspunde
 • 5 iulie 2012 la 20:32
  Permalink

  Dragomire nu te duce ca e canicula mare la unguri si daca mai defrisezi si tu locurile cu verdeata face Pista spume

  Răspunde
 • 7 iulie 2012 la 17:26
  Permalink

  CE DRACU UNGURII NU AU HOTII LOR INVATA DE LA AI NOSTRII

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.