Primãria Petrosani a alocat din bugetul local suma de 200 de mii de lei pentru închirierea de instalatii de iluminat ornamental cu care va fi împodobitã localitatea.  Suma este cu mult mai micã fatã de cele cheltuite de alte municipii asemãnãtoare ca întindere si numãr de locuitori.

”Suntem pe ultimele locuri la suma cheltuitã pentru iluminatul de sãrbãtori, dacã ne raportãm la suprafatã si numãr de locuitori. De altfel, în acest an am cheltuit mai putin fatã de anii trecuti, dar nici nu poti sã nu faci nimic. În primul rând o facem pentru copii, sã simtã sãrbãtorile de iarnã, pentru cã ei se bucurã cel mai mult”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Referitor la faptul cã municipalitatea preferã sã închirieze instalatiile ornamentale si nu sã le cumpere, edilul explicã de ce s-a luat aceastã decizie. ”Firma angajatã se ocupã de montare, demontare, depozitare si reparatia a ceea ce se stricã. Schimbãm în fiecare an modul de decorare si instalatiile, nu vrem sã fie monotone. Dacã le-am cumpãra, în primul rând costurile de achizitie sunt foarte mari, întretinerea costã si ea. În câtiva ani se coc, se deterioreazã si n-am face nici o economie”, a mai precizat primarul municipiului Petrosani.

  1. Gânju