Sensul giratoriu din intersectia de lângã complexul Jiul din Petrosani va fi desfiintat. Asta, dupã ce constructia a creat cele mai vii controverse si, dupã ce, recent, constructorii au si tãiat unul dintre trotuarele din intersectie, cu scopul de a fluidiza traficul. Ar fi urmat sã mute si trecerile de pietoni, însã, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã s-a convins singur de problemele generate si, dupã ce din august circulatia a fost mai mult bulversatã, acum a decis sã desfiinteze constructia si sã revinã la semaforizare. Declaratiile au fost fãcute în emisiunea de la Mondo Tv, moderatã de Ionut Drãgotesc.

„Din capul locului am anticipat aceste discutii legate de sensul giratoriu din intersectia de la magazinul Jiul. Am spus chiar de la început, cã este un sens provizoriu, ca sã vedem cum merg lucrurile si în sedinta de consiliu am avut o discutie cu consilierii si unii au fost pro, altii contra, însã, cred cã concluzia este: în câteva sãptãmâni, maxim 3, vom repune în functiune semafoarele”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Primarul din Petrosani spune cã face acest demers si va repara semafoarele, tocmai pentru a pune punct discutiilor si a elimina disconfortul pentru soferii din trafic, dar si pentru pietonii, care s-au plâns în repetate rânduri. Aceasta este cea mai aglomeratã intersectie din municipiul Petrosani si initial, s-a mers pe ideea cã un sens giratoriu ar fluidiza traficul, însã, s-a revenit asupra ideii.

„În momentul în care argumentele sunt puternice si pertinente le iau în calcul. Si atunci am zis cã e ok, am încercat cu sensul giratoriu câteva luni, dacã sunt mai multe pãreri care spun cã era mai bine cu semafoare, revenim la semaforizare”, a conchis primarul Iacob Ridzi.

Diana Mitrache