Revin semafoarele în locul giratoriului de la Jiul

Sensul giratoriu din intersectia de lângã complexul Jiul din Petrosani va fi desfiintat. Asta, dupã ce constructia a creat cele mai vii controverse si, dupã ce, recent, constructorii au si tãiat unul dintre trotuarele din intersectie, cu scopul de a fluidiza traficul. Ar fi urmat sã mute si trecerile de pietoni, însã, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã s-a convins singur de problemele generate si, dupã ce din august circulatia a fost mai mult bulversatã, acum a decis sã desfiinteze constructia si sã revinã la semaforizare. Declaratiile au fost fãcute în emisiunea de la Mondo Tv, moderatã de Ionut Drãgotesc.

„Din capul locului am anticipat aceste discutii legate de sensul giratoriu din intersectia de la magazinul Jiul. Am spus chiar de la început, cã este un sens provizoriu, ca sã vedem cum merg lucrurile si în sedinta de consiliu am avut o discutie cu consilierii si unii au fost pro, altii contra, însã, cred cã concluzia este: în câteva sãptãmâni, maxim 3, vom repune în functiune semafoarele”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Primarul din Petrosani spune cã face acest demers si va repara semafoarele, tocmai pentru a pune punct discutiilor si a elimina disconfortul pentru soferii din trafic, dar si pentru pietonii, care s-au plâns în repetate rânduri. Aceasta este cea mai aglomeratã intersectie din municipiul Petrosani si initial, s-a mers pe ideea cã un sens giratoriu ar fluidiza traficul, însã, s-a revenit asupra ideii.

„În momentul în care argumentele sunt puternice si pertinente le iau în calcul. Si atunci am zis cã e ok, am încercat cu sensul giratoriu câteva luni, dacã sunt mai multe pãreri care spun cã era mai bine cu semafoare, revenim la semaforizare”, a conchis primarul Iacob Ridzi.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Revin semafoarele în locul giratoriului de la Jiul

 • 23 noiembrie 2016 la 22:13
  Permalink

  la fel a-ti putea face si cu cel de la spital 😀

  Răspunde
 • 24 noiembrie 2016 la 02:44
  Permalink

  eu cred ca si soseaua de centura daca ar fi reparata va prelua o parte mare din trafic foarte multi risca aglomeratia din oras ptr a evita gropile si zdruncinaturile de pe centura. si in plus ar trebuii luate in calcul si niste sensuri unice in oras gindite de experti nu pareri si hotariri de consiliu.

  Răspunde
 • 24 noiembrie 2016 la 16:30
  Permalink

  oare cat a costat acest giratoriu?

  Răspunde
 • 24 noiembrie 2016 la 23:21
  Permalink

  Conform normativelor existente, „sensurile giratorii” de la spital, intersectia Carol Schreter cu Mihai Viteazu si complex Jiul nu se incadreaza nici macar la categoria minigiratie. Sunt niste bani cheltuiti aiurea cu constructia lor si este normal ca vinovatul sa raspunda pentru asta. Poate primarul Tiberiu Iacob Ridzi nu stie dar pentru amplasarea si construirea unui sens giratoriu se fac studii si sunt necesare mai multe calcule. Aceste sensuri giratorii nu se fac in urma unor discutii purtate intre directorul Visan, politia rutiera si politia locala. Ar fi cazul ca primarul Tiberiu Iacob Ridzi sa-si aleaga niste sfatuitori mai buni.Nu de alta dar poate il pune cineva sa plateasca tampeniile care s-au construit in ultima perioada. Si ar fi pacat sa vina cu banii de acasa. Ma refer la asfaltarea pe ploaie a drumului spre telescaun, constructia bizara de pe Cuza Voda, aceste suporturi de flori numite pompos „sens giratoriu” si altele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.