Denuntarea fostului CCM judecatã în decembrie

Denuntarea unilateralã a fostului contract colectiv de muncã de la Complexul Energetic Hunedoara a primit termen de judecatã. Dosarul în care Sindicatul Muntele a actionat în instantã Complexul Energetic Hunedoara, dar si Casa de Insolventã care s-a ocupat de administrarea judiciarã a CEH a primit termen pentru data de 13 decembrie.

Actiunea depusã de Sindicatul Muntele face parte din dosarul în care s-a judecat si insolventa CEH. Dosarul s-a judecat si la instanta de fond, Tribunalul Hunedoara, care a respins actiunea celor de la Sindicatul Muntele împotriva denuntãrii unilaterale de cãtre administratorul judicia a contractului colectiv de muncã.

Dupã luni de asteptãri, Tribunalul Hunedoara a fãcut luminã în cazul contractului colectiv de muncã. Aceasta a respins contestatia celor de la Sindicatul Muntele.

“Respinge ca rãmasã fãrã obiect cererea formulatã de reclamantul Sindicatul Muntele, împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – prin administrator judiciar provizoriu Casa de Insolventã GMC SPRL, având ca obiect anularea denuntãrii unilaterale a contractului colectiv de muncã la nivel de unitate pe anii 2015-2016”, se aratã în solutia instantei. Sindicalistii au avut un rãspuns favorabil de la Inspectoratul Teritorial de Muncã în privinta contractului colectiv de muncã. Administratorul judiciar a decis denuntarea contractului colectiv de muncã caracterizându-l ca fiind unul pãgubos pentru societate. Totodatã pe rolul Tribunalului Hunedoara se aflã un dosar în care se judecã denuntarea unilateralã a CCM.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Denuntarea fostului CCM judecatã în decembrie

  • 8 ianuarie 2018 la 18:44
    Permalink

    Ce se mai aude de anularea ccm pula nimic bemati bota ambele sindicate

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.