Natalia Elena Intotero: “Sanatatea si Educatia raman pilonii politicii social-democrate pentru bunastarea romanilor”

Daca vrem ca Romania sa se dezvolte armonios si copiii nostri sa aiba un viitor mai bun, exista doua lucruri care nu pot fi surse de profit: educatia si sanatatea. Sa investim in sanatate si educatie este o necesitate obligatorie a acestui moment. Si programul cu care Partidul Social Democrat vine in fata alegatorilor exprima tocmai acest mesaj.

Pacientul este prima prioritate a reformei in sanatate
Programul PSD pentru Sanatate prevede ca bugetul alocat acestui domeniu va acoperi integral nevoile sistemului sanitar si va creste de la 4,8% din PIB in 2016, la 6,4% din PIB in 2020. Este prima conditie pentru ca reforma sa aiba succes.
Directiile pe care vor fi dirijate fondurile sunt dezvoltarea infrastructurii medicale, reabilitarea si modernizarea infrastructurii din Sanatate deja existente, asigurarea accesului la medicamente pentru toti pacientii, asigurarea preventiei, a diagnosticului rapid si cresterea veniturilor personalului medical.
“Va fi extinsa lista programelor nationale de sanatate publica prin introducerea de programe noi. Va fi asigurata finantarea integrala pentru toate serviciile medicale aferente unei boli cuprinse intr-un Program National, incepand cu analiza imagistica, continuand cu alte analize complementare si cu medicamentele”, ne-a declarat Natalia Elena Intotero, candidat PSD pentru Camera Deputatilor.
Screening gratuit pentru bolile cronice cu impact mare
Preventia si depistarea bolilor in faza lor incipienta raman factori-cheie pentru mentinerea sanatatii oamenilor. Tocmai de aceea programele nationale de sanatate vor include screening gratuit pentru depistarea din timp a bolilor cu impact mare asupra sanatatii publice. Si este vorba aici, in primul rand, despre bolile netransmisibile cu impact public ridicat cum ar fi: cancerul mamar, cancerul colo-rectal, cancerul pulmonar, bolile cardio-vasculare, bolile pulmonare cronice sau bolile renale.
“Viata nu are pret. A salva o viata de om este de fapt un act de eroism. A recunoaste rolul important pe care personalul medical il are in societate este o intoarcere obligatorie la normalitate, la umanitate”, ne-a spus Natalia Elena Intotero.

Sanse pentru tinerii romani de a face parte din clasa de mijloc!

De ce tinerii continua sa paraseasca Romania? Unul din raspunsurile posibile este ca aici nu mai au sperante pentru o viata decenta. Conform celor mai noi date statistice furnizate de Eurostat, unul din 5 tineri sub 25 de ani este somer, riscul de saracie si excluziune sociala in randul tinerilor este de 42,7%, iar aproape 800.000 tineri romani traiesc in deprivare materiala severa. Unul din cinci tineri romani intre 15 si 29 ani, nici nu invata, nici nu lucreaza. Tinerii din Romania simt ca sunt in impas. Iar lipsa unei perspective este evidentiata si de faptul extrem de grav ca 99 din 100 nu intentioneaza sa isi deschida o afacere.
Solutia pe care PSD o propune pentru tineri este, in primul rand, o investitie in educatia lor pentru ca educatia este cea mai sigura forma de iesire din saracie. In acest sens, Programul “Garantia pentru tineret” prevede mai multe variante de a-i sprijini financiar pe tineri prin acordarea de alocatii pentru finalizarea studiilor sau a gimanziului, acordarea de burse profesionale in valoare de 400 lei/luna sau oferirea unui sprijin de 250 lei/luna pentru continuarea studiilor de catre tinerii din familiile sarace. “Sunt cadru didactic, cunosc foarte bine comunitatile din judet si dificultatile, atat ale elevilor, cat si ale profesorilor din zona. Am convingerea ferma ca propunerile din Programul PSD pentru Educatie vor fi o gura de aer proaspat pentru toti cei care sunt implicati in activitatea educationala”, a adaugat Natalia Elena Intotero.

Acces la facultate pentru tinerii din mediul rural
Nu au fost uitati nici tinerii de la sat. Pentru ei, Programul PSD propune ca facultatile sa rezerve o cota speciala de 10%. Cu o singura conditie: dupa absolvire sa profeseze in invatamantul din mediul rural minim o durata egala cu perioada studiilor. Tot in ajutorul lor s-a stabilit si cresterea burselor sociale de la 360 lei/luna in 2016, la 700 lei/luna la 1 iulie 2017, astfel incat sa acopere 2-3 mese pe zi la cantina studenteasca, cheltuielile cu imbracamintea, incaltamintea si materialele de studiu. Si pentru ca relaxarea fiscala este o prioritate, ea se regaseste si in Educatie. PSD a prevazut ca o anumita suma anuala va putea fi dedusa din impozitul datorat de fiecare persoana pentru cheltuielile educationale. Vor fi bani pentru rechizite, taxe scolare, cursuri de formare sau participare la conferinte.

“Orastie – Geoagiu – Simeria vor avea acelasi loc cu totul special in inima mea”

“In ultimii patru ani, am fost mereu in mijlocul oamenilor din zona Orastie – Geoagiu – Simeria, am simtit permanent suportul si ajutorul lor si le multumesc pentru aceasta. M-am straduit sa le ascult si sa rezolv, cum am putut mai bine, problemele cu care se confrunta. Si chiar daca aria de responsabilitate s-a extins acum asupra intregului Judet Hunedoara, oamenii din zona Orastie – Geoagiu – Simeria vor avea acelasi loc cu totul special in inima mea”, a afirmat Natalia Elena Intotero.

Biroul de presa

——-

Comandat: PSD Hunedoara;
Executat: MBD REPORTER MEDIA SRL Petrosani;
CUI AEP mandatar financiar 11160007

9 thoughts on “Natalia Elena Intotero: “Sanatatea si Educatia raman pilonii politicii social-democrate pentru bunastarea romanilor”

 • 23 noiembrie 2016 at 14:01
  Permalink

  PSD ne minte de 26 de ani. Anul trecut ati plecat din Guvern pentru ca asa v-au cerut tinerii aia din Piata Universitatii. Ati spus ca ati ascultat, dar ei au mai cerut ceva:reformarea partidelor. Cum v-ati reformat voi cand aveti pe listele de candidati aceiasi baroni locali, aceiasi puscariabili cu probleme penale? Cum sa fie educatia unul dintre pilonii vostri, cand numai incultii va voteaza? Tactica voastra este sa mentineti lumea saraca si inculta, doar asa obtineti voturi. Uitati-va in Teleorman la Dragnea, asta e reteta succesului pentru voi. DIn pacate, lumea se desteapta, nu mai e mult si o sa dispareti ca partid.

  Reply
 • 23 noiembrie 2016 at 14:37
  Permalink

  daca vrem ca romania sa se dezvolte armonios trebuie sa scapam de psd si intotero ,resmerita si nistor asta e clar

  Reply
 • 23 noiembrie 2016 at 14:50
  Permalink

  O sa rezolvati toate problemele in sanatate cum i-ati rezolvat si pe cei din Colectiv, cand tembelul de ministru al sanatatii Banicioiu PSD si Arafat PSD, asigurau Romanii, la toate posturile si interviurile TV, ca sunt conditii speciale si exceptionale de-a trata toti arsii de la Colectiv, in loc sa spuna ca totul este doar o gogoasa mare politica si ca acei oameni au nevoie de tratament urgent de spaecialitate in strainatate, pentru-ca in realitate noi nu avem conditiile, aparatura si igiena necesara pentru astfel de situatii majore, lucru care a dus la moartea multor oameni nevinovati care puteau fi salvati uni dintre ei, daca se cerea ajutor international urgent. Acest lucru sa dovedit ulterior, dar prea tarziu pentru unii. S-au dus cu zile !
  Daaaa, Banicioiu PSD si Arafat PSD, Batman, Batman, nu au vrut sa arate gunoiul politic PSD-ist instaurat in sistemul de sanatate Romanesc, care exista si la aceasta ora. Leprele PSD-iste au preferat sa omoare omenii cu zile, in loc sa arate ca sistemul de sanatate este rupt in cur si peticit in genunchi.
  Eu nici nu stiu cum mai aveti tupeul jegos astia de la PSD dupa patru ani de guvernare Ponta si o crima in masa, sa vorbiti si sa mai promiteti ca-o sa face-ti si-o sa dregeti cu sanatatea, cand voi sunteti criminali cu acte in regula.
  T’ai dracu de criminali handicapati penali, puscariasi cu acte in regula si gunoaie PSD-iste !

  Problema mare a acestei tari este ca, PSD-ul o sa fie votat de-o gramada de idioti, care nici la acesta ora nu inteleg rostul lor pe aceasta lume.

  Reply
 • 23 noiembrie 2016 at 14:56
  Permalink

  femeia asta cu capu cat claia de fan are impresia ca pe aici toti suntem niste tampiti. E adevarat, sosonarii pesedisti care se bucura ca neghiobii la 10 lei la pensie au sa voteze ca niste cretini congenitali ce sunt tot infectia numita PSD. Dar mai suntem si noi, ceilalti, care stim ca asta e ultimul mandat in care mai pot vota multi sosonari, ca dupa aia se duc la dracu ghem sa-i pieptene la locurile lor din cimitir. faaaa…neghioab-o , apleca bleaga la mine si asculta ce-ti spun: Ati nenorocit tara asta , voi lepre pesediste….sa fiti blestemati si sa primiti doar ce ati facut tarii asteia. nenorociti imputiti ce sunteti!

  Reply
 • 23 noiembrie 2016 at 16:47
  Permalink

  Din pacate lumea se „desteapta” foarte greu, PSD-ul va avea pentru multa vreme electoratul sau,format din oameni foarte saraci , o parte din pensionarii conservatori si oamenii cu scoala mai putina, adica un electorat usor de manipulat. Si cum „activistii” de la PSD sunt campioni la demagogie si populism, iata raspunsul la intrebarea : de ce tot dealde Nistor , Intontero ,Rasmerita etc?

  Reply
 • 23 noiembrie 2016 at 22:06
  Permalink

  Cu psd la putere Romania va da din nou inapoi, pe ideea un pas in fata, trei in spate, asa se intampla mereu. Cum e posibil ca personaje de tipul Nistor , Intontero ,Rasmerita sa reprezinte ceva? Cum e posibil sa ai un presedinte de partid condmnat la 2 ani de puscarie? Sper din toata inima ca la aceste alegeri acest partid sa primeasca o palma de la alegatori!

  Reply
 • 23 noiembrie 2016 at 22:08
  Permalink

  Alte promisiuni psd-iste, le stim, in campanie promiteti tot si nu faceti absolut nimic, 0 pe toata planurile, dupa 26 de ani nu ne mai pacaliti asa usor!

  Reply
 • 24 noiembrie 2016 at 19:51
  Permalink

  Hepatita C nu se vindeca, se trateaza. Asta spune tot despre cultura acestei….persoane. Exploatati un popor bolnav, imbolnavit de un sistem corupt. Peste 3 milioane de romani sunt purtatori de virus hepatic, majoritatea infectati prin spitale sau pe la dentisti dar voi mergeti sa va tratati in strainatate, leprelor….

  Reply
 • 27 noiembrie 2016 at 22:00
  Permalink

  Nu va este rusine? Ce ati facut domnilor 26 de ani pentru sanatatea si educatia romanilor? In spitale se moare cu zile, nu avem medicamente, nu avem bani pentru medicamente, spitale nu sunt si cele care sunt arata oribil, medicii pleaca, cei care raman nu pot profesa… cate despre educatie…0, scoala romaneasca produce numai antimodele, plagiatori cu titlul de doctori, la fel ca medicii, olimpicii nostrii pleaca. Asta e tara condusa de psd! Trezirea pana nu e prea tarziu!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *