Judetul Hunedoara putea fi unic în tarã dacã s-ar fi realizat douã deponee ecologice. Pentru cã în urmã cu mai multi ani, consilierii locali ai PSD s-au opus acestui proiect, judetul Hunedoara se aflã într-un impas.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor este de pãrere cã nerealizarea deponeului ecologic de la Petrila este un mare minus pentru judetul Hunedoara.

“Vreau sã vã spun cã regret si acum – si vreau sã stie cetãtenii judetului Hunedoara – regret si acum cã judetul Hunedoara a avut posibilitatea unicã în România sã facem douã deponeuri ecologice. Numai datoritã unor conceptii gresite, chiar si din partea PSD, trebuie sã  recunosc asta, nu s-a fãcut si al doilea deponeu ecologic, fapt pentru care Valea Jiului, în timp, o va simti la buzunar. Adicã sã vii cu gunoiul din Valea Jiului pânã la Bîrcea, când putea fi dus la Petrila, sã mã scuzati, dar nu cred cã sunt vinovat de treaba asta”, a spus Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Deocamdatã gunoiul din Valea Jiului va fi depozitat la Petrosani, la platforma temporarã. Asta tot din cauza blocajelor de la sistemul integrat al deseurilor din Hunedoara. Licitatia organizatã de Consiliul Judetean a fost contestatã si pierdutã, motiv pentru care nu a  fost desemnat un operator unic care sã ridice deseurile din judet pentru a le transporta la Bârcea Mare.

Monika BACIU