Un proces fãrã sfârsit…

Dosarul Uricani 2011 în care sunt judecati pentru ucidere din culpã cei patru fosti sefi ai exploatãrii miniere Uricani pare a fi unul fãrã sfârsit. Dosarul a ajuns pe rolul instantei de la Petrosani în 10 aprilie 2012, la mai bine de un an de la producerea exploziei în care cinci mineri de la Uricani si-au pierdut viata. S-au derulat zeci de termene, iar solutia pare a fi însã departe. La sfârsitul acestei luni se va derula o nouã fazã a procesului. Audierea unor martori.

Zeci de martori si proces tãrãgãnat

Pânã în prezent în dosarul Uricani 2011 au fost audiati zeci de martori. De la specialisti INSEMEX, la sefii ITM sau cei ai PrestServ. Nu mai pu’in de 24 de martori au fost audiatI de-a lungul celor doi ani de procese. Nu s-a ajuns la nicio concluzie, iar aceasta pare a fi departe. Procesul a debutat cu prezenta a doi avocati renumiti. Paula Iacob si Daniel Ionascu au fost doi dintre avocatii pãrtilor. Pânã acum s-au derulat 48 de termene, iar la finalul acestei luni urmezã cel de-al 49-lea cu audierea altor martori.

“Amânã judecarea cauzei si fixeazã termen la data de 29.11.2016, ora 10,00, termen pentru care vor fi citati martorii Petresc Constantin, Vieriu Petricã, Ion Mihai Nistor, Amuntencei Paul, Costin Stefan si Feraru Dan Adrian. Dispune de asemenea citarea martorului Gede Alexandru”, aratã solutia instantei de la Petrosani.

În dosarul accidentului de muncã de la Mina Uricani din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni, au fost trimisi în judecatã patru fosti sefi ai Exploatãrii Miniere. Este vorba despre  Dragos Aurelian Ciucã, Claudiu Lucian Butari, Nicusor Florin Moga  si Florinel Moldovan, acuzati de procurori  de ucidere din culpã. Cei patru fosti sefi încearcã sã îsi dovedeascã nevinovãtia, însã timpul nu este de partea lor. Au trecut cinci ani de la tragedie, iar cei patru sunt tot în boxa acuzatilor, fãrã ca cineva sã confirme sau sã infirme cã acestia se fac vinovati pentru moartea celor cinci mineri.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Un proces fãrã sfârsit…

  • 22 noiembrie 2016 la 20:09
    Permalink

    procesul de la uricani merge greu din cauza cercetarii si concluziilor cu dedicatie facute de itm petrosani daca la petrila doamna bodea mai avea un pic si il linsa pe necula in piata publica la uricani pe anghel l a scos basma curata cu toate ca el a semnat nenorocitele permise de lucru din cei patru judecati trei sunt victime colaterale singurul cu responsabilitati fiind ciuca…..poate cineva va avea curiozitatea sa cerceteze si alte anchete dubioase marca itm….moartea in siloz la petrila a lui tazlauanu si kurila in 2006 si moarea minerului codreanu in 2012 in ambele sefii fiind protejati si ancheta dirijata sa nu zic falsificata.

Comentariile sunt închise.