Un elev al scolii Generale I.G. Duca din Petrosani a fost batut, vineri, in timpul orelor de curs. Corectia nu a fost aplicata de un coleg sau de un cadru didactic, ci de tatal unui alt coleg. Baiatul agresat este fiul interpretului de muzica populara, Leo Cosma.

Elevul in clasa a VI-a la scoala Generala I.G. Duca Petrosani, a devenit sacul de box al unui barbat care si-a adus aminte dupa mai mult timp ca fiul lui a avut o altercatie cu el. Ce este mai grav este ca barbatul a amenintat mai multi copii din scoala ca ii agreseaza cu o arma alba, pe care o purta la el. Leo Cosma, tatal copilului batut spune ca reprezentantii unitatii scolare nu au luat nicio masura.“Noi am venit cu Politia. Nimeni de la scoala nu a luat nicio masura. Mai mult, ne-au spus ca trebuie sa ceara o examinare pentru copilul nostru pentru ca nu este foarte cuminte”, spune Leo Cosma.

Alexandru Lautaru, inspectorul general al Inspectoratului scolar Judetean Hunedoara, spune ca masurile care vor fi luate in urma acestui incindent vor fi mult mai severe. El va convoca Consiliul de Administratie pentru a decide unele aspecte privind intrarea persoanelor straine in scoli.“Cunosc acest incident. In urma a ceea ce s-a intâmplat vom lua anumite masuri mai stricte. Am acordat incredere parintilor ca vin la scoala in scopuri domestice, dar se pare ca se intâmpla si incidente neplacute. Vom stabili ca parintii sa nu mai intre asa de facil in scoala. Ei trebuie sa stie ca atâta timp cât copiii sunt la scoala sunt responsabilitatea cadrelor didactice”, declara Alexandru Lautaru.

Parintii elevului agresat au depus o plângere si la Politia municipiului Petrosani. Oamenii legii au demarat ancheta in acest caz pentru a stabili de ce parte se afla vinovatia. In continuare vor fi audiate toate partile implicate in scandal. Fiul lui Leo Cosma a mai fost implicat si anul trecut intr-o altercatie cu un cadru didactic. Atunci, tatal elevului l-a agresat pe profesorul de religie.