Edilii petrileni vor sã îmbunãtãteascã aspectul localitãtii. Pentru a-si îndeplini scopurile au comandat studii de consultantã pentru gestionarea proiectelor.

Urmãtorul proiect de pe agenda autoritãtilor locale de la Petrila face referire la “Regenerarea spatiului public urban al Orasului Petrila – Parc Petrila”.

Pentru contractul de “servicii de consultantã privind gestionarea proiectelor” autoritãtile petrilene au scos din buget nu mai putin de 75 de mii de lei. Contractul a fost atribuit unei societãti din Câmpia Turzii. În vara acestui an, dupã ce s-au instalat pe functii, edilii petrileni spuneau cã vor sã atragã fonduri europene pentru reabilitarea spatiilor de recreere din localitate.

“Încercãm sã vedem pe ce proiecte de finantare vom fi eligibili. Nu conteazã, banii sã vinã, indiferent de domeniu. Aici mã refer si la activele pe care urmeazã sã le preluãm de la mina Petrila, parcuri, zone verzi sau spatii de recreere”, spuneau în vara acestui an, edili din Petrila.  Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 este succesorul Programului Operational Regional 2007-2020 si unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã (FEDR), în perioada 2014-2020.

Monika BACIU