L-am vãzut des prin localitãtile Vãii Jiului. Initial nu am stiut ce hram poartã, cine e… Era Marius Sanfirisca despre care la început ni s-a spus, de doi salvamontisti, cã e iubitor al muntelui, iarna fiind vãzut frecvent în Straja si Parâng, si cã e coleg cu Dani Otil în sporturi extreme. Mai târziu, am aflat cã  este un om de afaceri mijlociu si cel care a fost motorul fondãrii Alianta Liberalilor si Democratilor – ALDE din judet. Este membru fondator si presedinte executiv si candideazã la Camera Deputatilor. De când a început Campania electoralã e aprope zilnic vãzut peste tot prin Vale, prin magazine, cartiere, pe strãzi centrale si mãrginase…

4-1

– Cine sunteti si ce faceti, domnule Marius Sanfirisca? Dar sã fiti sincer pentru cã avem “prostul obicei” sã verificãm informatia…

– Sunt fiu de miner, am 46 de ani, o sotie frumoasã si trei copii minunati. Sunt economist, am o afacere în Deva, pe care am început-o cu credite bancare, afacere care a crescut si rezistã de 16 ani. Asta se datoreazã si faptului cã am lucrat doi ani în Germania unde am învãtat si am înteles multe…  Îmi place muntele, schiez, practic sporturi  extreme precum enduro si off road, am fost sportiv de performantã în lotul national… Vã spun toate astea nu ca o laudã, ci ca sã-mi motivez pornirile spre provocãri ale vietii.

Asa s-a întâmplat si cu politica, în care am intrat în anul 2004 cu intentia sã ard temeinic fiecare etapã, sã fiu pregãtit atunci când va veni momentul… Cum în politicã lucrurile se miscã ametitor, respingerea politicienilor a devenit acutã, iar încrederea românilor în clasa politicã practic nu mai existã, toatã lumea cere schimbare pentru o viatã decentã, conducãtori responsabili care respectã cetãtenul si drepturile lui. Toate acestea nu se fac, din pãcate, peste noapte, ci gradual. Ca urmare, am ajuns mai repede decât mi-am propus în acestã posturã.

4-2

Candidez considerând cã trebuie început o datã acest proces, nu doar invocat mereu si mereu. Am acceptat sã mã implic, nu doar sã mã lamentez, pentru cã va veni vremea când mã vor întreba prietenii, salariatii, copiii mei:  tu ce ai fãcut ca sã schimbi viata oamenilor si a noastrã?

Candidez chiar dacã sunt constient cã nu sunt eligibil, dar este o mare provocare si, v-am spus, îmi plac provocãrile. Nu am ce pierde, doar niste bani si timp. Nu am functii, nu sunt angajat la stat, nu sunt santajabil, nu sunt de vânzare!  Dar voi câstiga mult mai mult, eu, noi – ALDE. Vom creste câstigând încrederea oamenilor pentru cã Guvernarea Tãriceanu a demostrat cã se poate trãi mai bine în România, cu conditia ca echipa sã fie de calitate, responsabilã.

Credinta mea este cã respectarea drepturilor omului, ale românilor, este esenta politicii adevãrate – dreptul la o viatã decentã, munca plãtitã la justa valoare, ceea ce înseamnã economie puternicã pentru a tine si tinerii, specialistii si meseriasii în tarã; o agriculturã traditionalã competitivã; dreptul la sãnãtate în conditii de respect fatã de viatã; învãtãmânt de calitate, dar mai ales eliminarea umilirii, a abuzurilor exercitate asupra celor ce ridicã vocea împotriva hotiei si a devalizãrii acestei tãri. Valea Jiului, judetul Hunedoara este un exemplu grãitor – mineritul si energeticul sunt distruse, somajul este crescut, iar perspectivele sunt sumbre, dacã nu începem serios sã schimbãm lucrurile… S-a spus cã ALDE este împotriva justitiei. GRESIT!! ALDE, eu personal, suntem împotriva unora care l-au umilit pe Traian Berbeceanu, care era periculos pentru cã lupta împotriva adevãratei coruptii; din Valea Jiului vã dau exemplu – cazul  tânãrului Ionut Puian, din Petrila, cãruia i-a explodat rinichiul din cauza violentelor anchetatorilor. Si ca ei sunt foarte multi concetãteni de-ai nostri. La fel, sunt si unii politicieni care au incomodat grupuri de interese josnice, politicieni cu care s-a procedat la fel. Împotriva unor astfel de practici abuzive în justitie, da, suntem!

….Chiar dacã voi cãdea secerat în aceste alegeri, fiind practic în linia întâi în lupta pentru schimbare, pentru salvarea tãrii si redarea demnitãtii românilor, vor veni altii si altii care pânã la urmã vor reusi. Nu existã cale de întoarcere! Voi avea multumirea cã, alãturi de  nou intrati în politicã, de colegii mei, am deschis calea…Acesta sunt eu, Sanfirisca Marius, candidat ALDE pentru Camera Deputatilor!

–––-

Comandat: ALDE Hunedoara; Executat: SC MBD Reporter Media SRL Petrosani;

CUI AEP mandatar financiar 11160008