Pensionarii mineri se bazeazã pe bonurile de carbune

Ortacii sperã sã-si  primeascã bonurile pentru energia termicã si subventia la cea electricã Cea mai mare nemultumire a fostilor angajati din industria minierã a Vãii Jiului este legatã de gratuitãtile la energia electricã si termicã, pe care ar fi trebuit sã le primeascã în toamnã. Cum încep sã aparã si primele facturi la termoficare, oamenii se tem cã vor rãmâne fãrã bani pentru sãrbãtori.

”Asa ne-a promis toatã lumea, SNIMVJ-ul, politicienii, toatã lumea a spus cã vom primi bonurile pentru termoficare si cei care stau la case pentru cãrbune. La începutul anului s-au dat pe anul trecut si acum ar trebui sã se dea restul. Pensionarii minieri tin familii întregi din pensia lor, pentru cã locuri de muncã pentru tineri nu sunt în Valea Jiului si greul cade pe noi. Bonurile la cãrbune nu sunt mari ca valoare, dar înseamnã ceva pentru o familie ”, a declarat Paul David, secretar Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului. Ortacii beneficiari vor ca gratuitãtile lor sã fie cuprinse în pensie si transferate la Ministerul Muncii, iar astfel sã fie siguri cã le primesc în fiecare iarnã si dupã închiderea tuturor minelor din Valea Jiului. Drepturile pensionarilor mineri au fost prevãzute prin Contractul Colectiv de Muncã si Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului a preluat întreaga procedurã de acordare. Circa 10 mii de pensionari din sistemul minier din Valea Jiului mai beneficiazã de aceste drepturi, nu si cei care au pãrãsit sistemul în urma disponibilizãrilor.

Maximilian Gânju

2 comentarii la „Pensionarii mineri se bazeazã pe bonurile de carbune

 • 21 noiembrie 2016 la 21:17
  Permalink

  Alo conducerea Ligi Sindicatelor Pensionarilor Mineri Valea Jiului ! Nu beneficiaza de aceste drepturi pensionari minieri care au iesit la pensie in ultimi ani de la CEH si cei fara disponibilizare (direct in pensie) sau nu va intereseaza , bine ca luati voi .

  Răspunde
 • 22 noiembrie 2016 la 10:14
  Permalink

  ori faceti la toti pensionarii gratuitatile la fel ori in insolventa cu voi noi astialalti unde dracu am lucrat ? nu cumva in aceasi companie ca si voi/?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.