Klavier Art, la o nouã editie

Începutul lunii decembrie aduce la Petrosani un eveniment de exceptie destinat tinerilor pianisti. În perioada 2-4 decembrie va avea loc o nouã editie a Festivalului – concurs Klavier Art.

Evenimentul este organizat de Scoala Gimnazialã IG Duca în partneriat cu Asocitia Klavier Art din Bucuresti. Actiunea este sustinutã de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosni. “Activitãtile extrascolare reprezintã, pentru elevi, sansa unei dezvoltãri armonioase, iar copiii care sunt implicati în astfel de activitãti descoperã disciplina, atât de necesarã pentru clãdirea unui viitor de success. Fiecare elev care se implicã în activitãti extrascolare trebuie sustinut sI încurajat. De asemenea, fiecare proiect initiat de cãtre institutii de învãtãmânt, care au ca scop principal promovarea talentului copiilor, trebuie sprijinit”, spun edilii de la Petrosani. An de an, la acest eveniment iau parte pianisti din toate colturile tãrii.

“Acest festival-concurs are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor si a melomanilor si sprijinirea tinerilor care se îndreaptã spre acest gen de muzicã, dar si plasarea municipiului nostru în circuitul cultural si educativ al muzicii clasice. Pe de altã parte, acest concurs oferã posiblitatea ca elevii si copiii cu talent deosebit sã se evidentieze si sã îsi valorifice potentialul artistic”, mai spun edilii. 7000 de lei a alocat Consiliul Local Petrosani pentru sustinerea acestui eveniment.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.