Din 4 angajatori au venit 3 si au angajat 8 someri

Bursã slabã si la final de an la Agentia din Petrosani. Joi dimineatã, o mânã de oameni erau la ora 9,00 în fata sediului agentiei locale si, cei mai multi, veniserã doar ca sã îsi vizeze carnetele de somaj.

Am gãsit, însã, si câtiva someri interesati sã lucreze. Sunt oameni care îsi cautã de mult timp un job si cãrora fie lipsa experientei, fie vârsta, nu le mai permite sã gãseascã ceva.

„M-am uitat la mobilã, dar angajatorul nu a fost aici si am lãsat un numãr de telefon. De 4 ani îmi caut de lucru si am lucrat la o firmã, însã, când am fost nevoit sã îmi iau o zi liberã, am fost concediat. Acum nu stiu ce sã mai sper”, a spus un somer din Petrosani.

„Sunt somer din februarie anul acesta, dupã ce pânã acum am fost însotitor al unei persoane cu handicap si acum caut de lucru. La 58 de ani si 40  pe cartea de muncã, e mai greu sã gãsesc. Am discutat aici, sã merg lãcãtus mecanic, dar sã vãd dacã mã pricep. Eu am lucrat  la Uzina de Utilaj Minier URUMP, dar acolo erau alte utilaje, acum e altceva si sã vãd dacã mã mai pricep”, ne-a explicat un alt somer.

Bursa a fost slabã si din cauzã cã, desi sunt vreo 3.000 de someri în Valea Jiului, cei care vin sã participe la burse sunt tot mai putini. Din pãcate, aproape tot anul acesta bursa a mers slab si asta o spun si cei de la agentia localã din Petrosani.

„Am avut locuri de muncã destul de putine si într-o paletã destul de redusã, ca meserii, nu ne-am asteptat ca la bursa de azi sã avem rezultate deosebite. E si sfârsit de an si din noiembrie, pânã prin februarie, piata muncii se cam blocheazã”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. De aceastã datã, angajatorii au oferit locuri de muncã în: servicii, ca bucãtari, vulcanizator, manichiuristã, coafezã, frizer, gateristi, ifronisti, mecanici, femei de de serviciu, în asigurãri, agenti de vânzãri, dar si muncitori necalificati. Din pãcate, însã, putini si-au gãsit un job. „Au fost prezenti 4 agenti economici, iar  o persoanã a reprezentat douã societãti, defapt, si au fost, în general, muncitori necalificati. Avem 8 dispozitii emise în vederea angajãrii, din care una pentru un vânzãtor si una pentru un ospãtar, iar restul sunt pentru munci necalificate”, a mai completat sefa ALOFM Petrosani. Aceastã bursã ar putea fi ultima din acest an, pentru cã, de la sfârsitul lunii noiembrie, angajtorii încep sã îsi facã bilantul acesti an si mai putin sã angajeze oameni.

Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.