Constructia unuia dintre sensurile giratorii din centrul Petrosaniului a generat sute de opinii contradictorii, din cauza modului în care a fost amplasat într-o zonã întesatã de treceri de pietoni si prea îngustã.

Luni de zile s-au plâns soferii, însã, acum primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã lucrarea va fi remediatã. Muncitorii deja erau joi dimineatã în teren si lãrgeau intersectia, asa încât sã aibã si în sensul giratoriu douã benzi.

„Am început modificarea sensului giratoriu. O sã modificãm si douã dintre cele 3 treceri de pietoni, pentru a evita aglomeratiaîn sens, lãrgim putin si banda a doua ca sã nu mai avem probleme legate de intrarea în acest lor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Edilul mai sustine cã pânã acum nu a putut interveni, de când a montat sensul giratoriu în locul semafoarelor, pentru cã lucrarea de amenajare a strãzii principale si a trotuarelor a fost executatã pe fonduri europene si nu se putea interveni.

„Noi am iesit acum din garantie cu aceastã lucrare si putem sã intervenim acum fãrã niciun fel de problemã, pentru cã este vorba despre o jumãtate de metru”, a adãugat Iacob – Ridzi. Constructia, care a apãrut în centrul Petrosaniului prin luna august, a iscat vii controverse între participantii la trafic, care au motivat cã artera se îngusrteazã prea mult, iar pietonii care trec încurcã soferii, care, la rândul lor, sunt nevoiti sã frâneze, formând cozi în sensul giratoriu. Lucrarea, spune primarul din Petrosani, va fi amenajatã corespunzãtor cu bani de la bugetul local si va fluidiza traficul, mai ales cã trecerile de pietoni vor fi mutate si ele, iar drumul va reveni cu douã benzi pe sens.

Diana Mitrache