Primãria Lupeni continuã proiectele de modernizare a localitãtii, unele din acestea au un impact direct pentru atragerea turistilor in numãr tot mai mare în Statiunea Straja.

Modernizarea drumului prin care se face accesul în Statiunea Straja a fost unul din cele mai ample proiecte realizate de administratia din Lupeni. Accesul în statiune provoca adevãrate blocaje, datoritã faptului cã pe portiuni mari, drumul era îngust având o singurã bandã.

În cadrul proiectului “Modernizare Calea Brãii-rest de lucrãri”  demarat în cursul verii, au fost executate lucrãri de  lãrgire a drumului la douã benzi, a fost construit un zid de sprijin, s-au amenajat rigole pe o portiune de drum de 400 m si nu în ultimul rând s-a asfaltat drumul, iar acest proiect de modernizare a cãii de acces care duce în Statiunea Straja se apropie cu pasi repezi de finalizare.Bucuria turistilor  care vin în Statiunea Straja, dar si a celor care zi de zi tranziteazã acest drum, va fi mai mare de acum întrucît acestia nu se vor mai confrunta cu blocajele în trafic spre statiune.