Autoriãtile locale de la Petrosani la pregãtesc copiilor un spectacol antrenant. Acesta va avea loc în cadrul manifestãrilor din luna decembrie, iar spectacolul, promit edilii, va fi unul antrenant si plin de surprize.

“Acesta este un show antrenant, în care copiii descoperã lucruri folositoare într-un mod amuzant si atrãgãtor. Printre activitãtile din cadrul spectacolului de teatru se regãsesc concursuri surprinzãtoare, experiente uimitoare de stiintã distractivã, provocãri si divertisment de cea mai bunã calitate, momentul culminant fiind teatrul de umbre”, aratã primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Spectacolul “Lumea copiilor” este pus în scenã de Leon Magdan, numit si profesorul de joacã. Astfel, Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani completeazã paleta de activitãti din luna decembrie. “Prin HCL 273/2016 s-a aprobat suma de 102.000 lei în vederea organizãrii unor activitãti cultural-artistice, în luna decembrie 2016. întrucât majoritatea evenimentelor ce vor fi organizate în aceastã lunã se adreseazã populatiei adulte din Petrosani, consider cã este necesarã organizarea unui eveniment care sã aducã multã bucurie si mult zâmbet pe chipul copiilor din municipiul nostru”, mai aratã edilul. Profesorul de joacã este cunoscut în rândul copiilor. Acesta este dedicat copiilor si lucrurilor destinate celor mici.

“Îmi place enorm sã lucrez cu copiii si nu mã vãd fãcând altceva. Pe de o parte scriu cãrti pentru copii, iar pe de altã parte pun în scenã spectacole cât mai interesante si mai surprinzãtoare. Încerc sã-i fac pe copii sã se bucure si sã învete ceva bun cu drag, cu zâmbetul pe buze. Si când spun asta, mã refer la copiii de toate vârstele, de la 4 la 84 de ani. Cãci, indiferent de vârstã, fiecare din noi rãmâne în adâncul sufletului un copil. Copilul acesta, din sufletul nostru, are nevoie sã se joace si sã se bucure. Si cred cã nimic nu poate fi mai frumos în viatã, decât sã copilãresti odatã cu copiii sau cu nepotii tãi”, spune profesorul de joacã, Leon Magdan.

Monika BACIU