15 directori la CEH

Complexul Energetic Hunedoara are în frunte o armatã de directori. Nu mai putin de 15 este numãrul celor care fac parte din înalta structurã de conducere. Acestora li se adaugã si sefii “mai mici”, dar si consilierii directorului general.

8 conducãtori doar în sediul administrativ

Numai în sediul administrativ sunt recunoscuti opt directori. Este vorba de Mihael Melczer, directorul general, care este secondat de doi directori generali adjuncti, un director financiar, un sef Departament Productie Minierã, un sef Departament Productie Energie, un sef Departament Comercial si un inginer sef Securitate si Sãnãtate în Muncã. Acestora li se adaugã  si directorii de la exploatãrile miniere.  Patru directori de la unitãtile miniere, un director la sucursala Prestserv Petrosani, un director de la Termoncentrala Mintia si un director de la termocentrala Paroseni. Fostul administrator judiciar al CEH sublinia cã organigrama societãtii este prea încãrcatã, iar acest lucru a determinat cresterea cheltuielilor cu munca vie.

“Costuri foarte mari cu munca vie generate de sporuri, adaosuri si alte facilitãti acordate prin contractul colectiv de muncã, precum si organigrame încãrcate specifice sectorului de stat, ceea ce a determinat iesiri de resurse financiare, fãrã a avea vreo legãturã cu productivitatea în muncã. (…) Iar aceasta se poate face doar printr-o restructurare masivã a tuturor compartimentelor societãtii, prin reducerea la strictul necesar a tuturor cheltuielilor,atât a celor materiale cât mai ales a celor cu munca vie, acestea din urmã atât prin eliminarea din organigrame a tuturor posturilor inutile si care nu au legãturã cu productia cât si prin ajustarea drasticã a salariilor”, arãta fostul administrator judiciar al CEH. Conducãtorilor CEH li se adaugã si membrii Consiliului de Administratie. De precizat este faptul cã anul acesta, la CEH au avut loc disponbilizãri. Au plecat 840 delucrãtori ai societãtii, însã au fost angajati alti, dar pe posturi de conducere.

Monika BACIU

2 comentarii la „15 directori la CEH

 • 15 noiembrie 2016 la 21:14
  Permalink

  Nu suntem invidiosi numai sa faca treaba si sa salveze mineritul (valea jiului) . Sa ceara de la guvern bani pentru investitia de 4% cat a mai ramas la Termocentrala Paroseni si investiti in cele doua Mine (EM Livezeni si EM Vulcan) . Primariile din valea jiului sa atraga fonduri europene nerambursabile pentru schimbarea conductelor de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .

  Răspunde
 • 15 noiembrie 2016 la 23:59
  Permalink

  Este o vorba: „nu e prost cel care cere , ci e prost cel care da”. Oare acesti directori ( in special cei de la sediul CEH) s-au numit singuri pe functii? Chiar daca avem un guvern tehnocrat, tot „politicul” conduce. Ce cauta de ex. Nica sa fie numit recent pe functia de Dir.Gen Adjunct cand CEH-ul este cu un picior in groapa? Probabil ca au inteles acum majoritatea minerilor (si nu numai) ca se doreste falimentarea urgenta a CEH-ului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.