Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, si-a descoperit o noua pasiune. De aproape un an este efectiv vrajit de albine, pe care a inceput sa le observe cu atentie. Acum are deja 11 familii si este abia la inceput, cum s-ar spune.

Nu mai putin de 11 familii de albine are primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, care si-a descoperit aceasta pasiune in urma cu aproximativ un an.

Spune ca a fost atras de modul de organizare al albinelor, a vrut sa vada cum se gospodaresc si asa s-a apucat de apicultura. O pasiune cu rezultate … dulci, dar care necesita multa munca, insa Ile si-a achizitionat un echipament complet si nu se da in laturi de la nimic, atunci cand vine vorba despre harnicele albinute. „Sunt incepator in ale apiculturii, ma ocup de albine de aproximativ un an de zile. Mi-am dorit de mai demult sa cresc albine si am inceput sa le studiez.

Ma tot gandeam cum de se coordoneaza, se gospodaresc ele asa de bine”, spune primarul Vulcanului, Gheorghe Ile. Iar la curiozitate, la pasiune nu a mai fost decat un pas. Acum, edilul are 5 familii de albine acasa la el, la ferma din Vulcan, iar alte 6 familii le tine la o cunostinta. E vrajit in continuare de micile zburatoare, care ii aduc relaxarea necesara, si este de parere daca si noi, oamenii, ne-am gospodari la fel in comunitatile noastre,

altfel ar sta lucrurile. „In putinul timp liber pe care il am caut sa fac lucruri care sa ma relaxeze si din care sa si invat mai mult despre organizare si conducere, care s-ar putea adapta la viata noastra. Albinele ne invata lectii simple si, totodata, extrem de profunde despre cum se poate trai in mod armonios. Cred ca le putem purta o recunostinta permanenta pentru tot ceea ce fac pentru noi. Si, sincer, prefer sa fiu intepat de o albina care munceste non-stop si produce miere, polen, propolis si alte minunatii, decat sa ma bazaie inutil o musca pentru care orice putrefactie poate fi sursa de hrana”, explica edilul – sef din Vulcan.

Indragostit de ceasuri

Nu este singurul hobby al primarului Gheorghe Ile. Acesta mai are o pasiune pentru ceasuri, dezvoltata inca din anii studentiei. Acum are sute de ceasuri, pe care le priveste aproape ca pe niste oameni. „Ceasul trebuie iubit. E ca un om. Inauntru are rotite, iar mecanismul functioneaza ca si omul. Eu asa vad lucrurile si compar fiecare piesa interioara, cu cate un organ din corpul omenesc. Stau si le privesc, le repar si niciodata nu ma plictisesc, atunci cand am timp”, sustine Gheorghe Ile. Detine ceasuri aurite, de buzunar, de perete, pendule si ceasuri de mana, dar si un ceas care se roteste invers.

Carmen Cosman