Partidul Social Democrat va creste pensiile romanilor, incepand de anul viitor, apreciind ca oamenii in varsta au nevoie de respect si de o batranete lipsita de griji, dupa ce au cotizat o viata de munca la sistemul public de asigurari sociale.
Presedintele filialei judetene PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, a explicat ca social-democratii propun cetatenilor din Romania, si implicit celor din judetul nostru, un program concret prin care pensia minima si punctul de pensie vor fi majorate. Mai pe intelesul tuturor, cresterea punctului de pensie va aduce acea marire consistenta a pensiilor pe care o asteapta toti cei care au ajuns acum la varsta senioratului.
„Punctul de pensie va creste cu 60%, pana in anul 2020, de la o valoare de 871, cat este in prezent, la 1.400 de lei. Pensia minima garantata va creste cu 60%, astfel ca de la 1 martie 2017 va ajunge la 520 de lei, iar de la 1 ianuarie 2018 se va majora la 640 de lei”, a aratat Laurentiu Nistor, presedinte si candidat al PSD Hunedoara la Camera Deputatilor.

Fara impozite pentru pensionari

Mai mult, programul de guvernare al PSD propune si alte masuri pentru pensionari. „Incapabil sa rezolve problemele oamenilor si insensibil la grijile acestora, guvernul Ciolos, sprijinit de PNL, nu a facut altceva decat sa adanceasca saracia din buzunarele pensionarilor. Dupa ce colegii lor de la PDL, acum liberali vopsiti, au atentat la banii romanilor, taind salarii si pensii, PNL se opune acum eliminarii taxelor care impovareaza viata oamenilor. Programul nostru, programul PSD este foarte clar: de la 1 ianuarie vom elimina impozitul pentru pensiile de pana in 2.000 de lei, iar contributiile la bugetul de asigurari de sanatate vor fi desfiintate pentru ca ele au fost platite deja in timpul in care actualii pensionari erau in activitate”, a precizat Laurentiu Nistor.
Sunt afirmatii sustinute de greutatea unui program de guvernare elaborat in detaliu pentru fiecare domeniu de activitate, dar si de faptul ca organizatia PSD Hunedoara este una dintre cele mai apreciate la nivel national.

Victor Ponta alaturi de hunedoreni

Alaturi de PSD Hunedoara se afla toti liderii importanti ai partidului, iar acest lucru a fost demonstrat, chiar in deschiderea campaniei electorale, prin prezenta la Hunedoara si Deva a celui mai bun prim-ministru al Romaniei, Victor Ponta. El a participat la primele intalniri pe care organizatia judeteana PSD Hunedoara le-a avut cu membrii si simpatizantii PSD din judet.
„O sa avem o batalie foarte grea pe 11 decembrie, dar o vom castiga sigur pentru ca poporul roman va fi alaturi de PSD. Sunt convins de acest lucru. Guvernul actual nu are treaba cu romanii, ministii lui nu traiesc in fiecare luna asteptand pensia sau salariul. Ei nu trebuie sa se gandeasca in fiecare luna cat costa intretinerea sau rata la banca, sa-ti trimiti copilul la scoala sau cum sa-ti ajuti parintele daca merge la spital. Acest guvern nu are aceste griji, chiar nu le intelege”, a spus Victor Ponta, mentionand ca este nevoie de schimbarea guvernului de tehnocrati.
De aceea, el a i-a indemnat pe hunedoreni sa voteze PSD pentru ca programul de guvernare propus de social-democrati sa fie pus in practica de un guvern apropiat de romani si care le intelege grijile.

Respect pentru romani

La randul sau, presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor le-a spus celor prezenti ca Partidul Social Democrat este primul care vine in fata oamenilor cu un program de guvernare coerent, intocmit pentru fiecare domeniu de activitate si bazat pe respectul ce trebuie acordat fiecarei categorii sociale din tara.
„Va rog sa le spuneti oamenilor in varsta ca PSD ii respecta asa cum facem cu toate generatiile din Romania. O comunitate care nu-si respecta batranii, este parca lipsita de identitate. Oamenii trebuie sa iasa la vot in numar cat mai mare, pe 11 decembrie, si sa voteze acel partid care-i respecta si tine la Romania. Iar acel partid este Partidul Social Democrat”, a spus Laurentiu Nistor, presedintele PSD Hunedoara.

–––––––––––

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizatia Judeteana Hunedoara
Executat de SC MBD Reporter Media SRL
CUI mandatar financiar 11160007