Ninsoarea puternicã a îngreunat circulatia pe principalele drumuri din Valea Jiului, în ciuda faptului cã utilajele de deszãpezire au intervenit. Viscolul puternic a fãcut munca drumarilor în zadar.

În Petrosani, pe DN 66,  la primele ore ale diminetii, stratul de zãpadã era consistent si se circula în conditii de iarnã cu vizibilitate redusã, iar politistii le recomandau conducãtorilor auto sã nu porneascã la drum dacã nu au autovehiculele echipate cu anvelope pentru sezonul rece. Circulatia rutierã a fost îngreunatã de ninsoare si pe DN 66A, DN66 mai ales în segmentul Pestera Bolii, dar si pe DN 7 Petrosani-Voineasa în Cheile Jietului. Drumarii din Petrosani au iesit la deszãpezire si au rãspândit tone de material antiderapant, dar viscolul a întors zãpada pe carosabil. Chiar dacã sãptãmâna trecutã îsi prezentau utilajele în fata primarului si se lãudau cã sunt gata de interventie, ieri s-a dovedit cã au prea putine echipamente. Astfel, strãzile din interiorul localitãtii au rãmas înzãpezite mult dupã orele diminetii spre disperarea localnicilor. Meteorologii au emis o atentionare COD GALBEN de ploi si ninsori iar autoritãtile locale îsi puteau mobiliza mai bine firmele contractate pentru deszãpezire.

În municipiul Lupeni prima ninsoare a atras si primele sanctiuni. Primarul Cristian Resmeritã a declarat cã a decis sã sanctioneze operatorul pentru ope­ratiunile de deszãpezire intreprinse, întrucât este dezamãgit de starea drumurilor.

Cristian Resmeritã a convocat ieri dimineata comitetul de deszãpezire, ca urmare a ninsorii din noaptea de sâmbãtã spre duminicã.

Maximilian Gânju