Instanta de la Alba Iulia a dat câstig de cauzã unui angajat al Com­plexu­lui Energetic Hunedoara. Dan Marinescu, angajat al termocentralei Paroseni, a învins Complexul Energetic Hunedoara.

Acesta s-a adresat instantei de judecatã dupã ce conducerea societãtii i-a modificat unilateral contractul de muncã. Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul Complexului Energetic Hunedoara, iar sentinta este definitivã, astfel cã Marinescu trebuie repus în drepturi. Dan Marinescu se afla în concediu de odihnã în momentul în care conducerea termocentralei a decis sã îi taie 40% din salariu.

„Prin asta cred cã se confirmã faptul cã în România justitia functioneazã. Iar asta mã ambitioneazã sã gândesc o lege sau un amendament la Legea Abuzului pe care sã o propun parlamentului, o lege prin care cei care comit abuzurile în institutiile de stat sã fie obligati sã plãteascã ei daunele si nu institutia din care fac parte, tocmai în ideea de a-i face pe acestia sã se gândeascã de mai multe ori înainte de a comite astfel de abuzuri”, a declarat Dan Marinescu.

În luna octombrie a acestui an, Dan Marinescu a fost repus pe functia pe care a ocupat-o prin concurs. Reamintim faptul cã Dan Marinescu cel care a ocupat functia de director proiect la Termocentrala Paroseni a fost schimbat de pe functie fãrã a fi notificat în prealabil.

Monika BACIU