Judecatã sub mãsura preventivã a controlui judiciar

Femeia este judecatã pentru distrugere si rele tratamente aplicate minorului într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara. Femeia a fost plasatã sub control judiciar iar apãrãtorul ei ar putea pleda pe lipsa discernãmântului

Alina Nadia Ardeleanu (38 de ani) a fost plasatã de magistratii Judecãtoriei Petrosani sub control judiciar pe perioada derulãrii procesului în care este acuzatã de patru infractiuni de rele tratamente aplicate minorului dar si de distrugere.

Mama denaturatã din Uricani nu are voie sã comunice direct sau indirect cu aproape toti vecinii de bloc, respectiv 25 de persoane, toti acestia fiind martori ori pãrti vãtãmate în proces.  Alina Ardeleanu a provocat în iunie 2015 o adevãratã tragedie dupã ce si-a lãsat copiii închisi în casã si s-a dus sã-si cumpere de bãut. Anchetatorii au stabilit cã a asezat o lumânare aprinsã pe spãtarul unui coltar situat lângã patul în care dormeau cei trei copii ai sãi, cu vârste cuprinse între 1 an si 10 ani, chiar dacã stia cã existã un risc major sã cadã pe materialul textil si sã genereze un incendiu, ceea ce s-a si întâmplat. Mama denaturatã si-a cumpãrat bãuturã si când a revenit acasã a constatat cã locuinta este cuprinsã de flãcãri iar micutii captivi în interior. În loc sã strige dupã ajutor, aceasta a încuiat usa si a plecat iar cei trei micuti au murit carbonizati. Ardeleanu a mai fost condamnatã la 2 ani si 11 luni de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea si maltratarea copilului unui vecin. Apãrãtorul acesteia ar putea sã invoce lipsa discernãmântului cauzat de dependenta de alcool si sã cearã instantei de judecatã sã dispunã internarea ei într-un centru de specialitate.

Maximilian Gânju

Advertisements