Cãtãrat pe maxi-taxi

Incidentul a avut loc în zona cartierului Aeroport din Petrosani, iar un sofer aflat în trafic a surprins momentul si a postat fotografia pe pagina sa de socializare.

În imagine se vede cum un tânãr stã agãtat de un microbuz de transport persoane si circulã o bunã bucatã de drum fãrã sã realizeze pericolul. Soferul de maxi-taxi nici nu are idee de cãlãtorul clandestin care putea în orice moment sã ajungã sub rotile autospecialei sau a altui autoturism participant la trafic. Potrivit unui sofer care lucreazã în transportul local, nu este pentru prima datã când se întâmplã ca tineri sã se urce în spatele microbuzelor si sã circule în acest mod extrem de periculos. ”Nu au bani de bilet sau nu vor sã plãteascã si când pleci din statie ti se urcã pe bara masinii. Nici mãcar nu te gândesti cã cineva ar fi atât de inconstient si dacã se întâmplã ceva cu el, tot tu poti fi fãcut rãspunzãtor”, spune unul dintre soferii de maxi-taxi din Petrosani. Si pe bunã dreptate, în cazul unui accident, soferul ar putea da o multime de explicatii pânã când se va dovedi cã nu a stiut cã are un pasager clandestin.

De cealaltã parte, tânãrul, în afarã de propria viatã, nu riscã nici o amendã, pentru cã în legislatia rutierã nu a fost încadratã o asemenea faptã.

Maximilian Gânju

Advertisements