Dupã cardul de sãnãtate, mai nou suntem obligati sã ne dotãm si cu dosar electronic de sãnãtate, totul pentru ca medicii, fie ei privati sau de stat, sã stie toate detaliile medicale si bolile de care suferã un pacient.

Dosarul va functiona doar pe baza cardului de sãnãtate. În dosar se vor gãsi informatii despre pacient, grupa de sânge, alergiile pe care le are, bolile de care a suferit de-a lungul timpului, astfel încât în momentul în care un medic va trebui sã consulte un pacient, sau sã îi acorde primul ajutor, sã stie exact care este situatia medicalã a acestuia. Existã, însã, o problemã: dosarul electronic va functiona pe acelasi sistem informatic cu cel al cardului de sãnãtate, care se blocheazã frecvent si paralizeazã întregul sistem sanitar. „Despre acest dosar se discutã de foarte mult timp. În fondurile europene accesate de minister este prevãzut întocmirea acestui dosar electronic asa cã acum sunt obligati sã îl introducã, însã totul se face în vitezã, fãrã consultarea noastrã si fãrã a avea sistemul bine pus la punct. Mã întreb dacã acum nu functionezã sistemul cum ne vom descurca cu acele dosare electronice?”, a spus Dr. Constantin Gheorghiu, medic de familie

Teoretic dosarul ar trebui sa functioneze din aceastã sãptãmânã, însã practic sunt putini  medici de familie care au apucat sã întocmeascã acest document electronic.

Adina Pãduraru