Pregãtiri pentru alegeri

Prefectura judetului Hunedoara se pregãteste pentru organizarea alegerilor parlamentare. În aceastã perioadã are loc achizitia serviciilor pentru tipãrirea buletinelor de vot.

Potrivit reglementãrilor în vigoare, buletinele de vot trebuie tipãrite cu cel putin douã sãptãmâni înainte de alegeri. La Prefectura Hunedoara se asteaptã macheta buletinului de vot de la Autoritatea Electoralã Permanentã. Aceastã institutie va stabili si ordinea partidelor de pe buletinele de vot. Existã însã si alte prevederi pentru alegãtori. „Alegãtorii voteazã numai la sectia de votare la care este arondatã strada sau localitatea unde îsi au domiciliul ori resedinta”, potrivit dispozitiilor art. 84 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritãtii Electorale Permanente.

Prin urmare, în cazul în care, în ziua votãrii, alegãtorii se aflã în altã unitate administrativ-teritorialã din cadrul aceleiasi circumscriptii electorale, acestia pot vota la orice sectie de votare din cadrul circumscriptiei electorale unde îsi au domiciliul sau resedinta. Dacã un alegãtor nu se aflã în comuna, orasul sau municipiul în care are domiciliul sau resedinta, acesta poate vota la orice sectie de votare din acelasi judet.

Monika BACIU

Un comentariu la „Pregãtiri pentru alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.