Senatul a adoptat tacit douã majorãri ale punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 / Haralambie Vochitoiu: “Guvernul trebuie sã caute solutii pentru acesti români”

Senatul a adoptat tacit luni douã propuneri legislative, una care prevede majorarea pânã la 1.072 de lei a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 si la peste 1.200 de lei de la 1 iulie 2017, iar cealaltã majorarea pensiilor celor care au lucrat în CAP-uri.

Prima propunere, initiatã de mai multi parlamentari, în majoritate de la PSD, prevede cã valoarea punctului de pensie sã nu fie mai micã decât 40% din câstigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurãrilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câstigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurãrilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017. Câstigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2016 a fost de 2.681 lei, iar valoarea punctului de pensie de 871,7 lei. Dacã s-ar mentine acelasi nivel, atunci punctul de pensie s-ar majora la 1.072 de lei de la 1 ianuarie 2017 si la 1.206 de lei de la 1 iulie 2017.

Cealaltã initiativã prevede majorarea pensiilor celor care au lucrat la CAP, Haralambie Vochitoiu, unul dintre initiatori, sustinând cã este „treaba guvernului” sã caute solutii pentru acest lucru. Potrivit propunerii de modificare a Legii nr.263 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile fostilor membri ai cooperativelor agricole din agriculturã se majoreazã la 500 de lei prin acordarea unei indemnizatii sociale.

”Trebuie sã votãm acest proiect de lege atât de necesar celor care la ora asta au doar 350 de lei pensie. 500 de lei oricum este insuficient, dar anticipez corul de bocitoare din Ministerul de Finante, care ne va spune cã nu sunt bani. (…) As prefera sã nu mai auzim încã o datã cã nu se poate. Guvernul trebuie sã caute solutii pentru acesti români care au lucrat în agriculturã si au contribuit de-a lungul vietii lor la constructia acestei tãri”, a declarat în timpul dezbaterilor de la Comisia de muncã Haralambie Vochitoiu.Ambele propuneri legislative aveau rapoarte de admitere din partea comisiilor de specialitate. Pentru ambele proiecte termenul de adoptare tacitã a fost împlinit pe 2 noiembrie 2016. Proiectele vor merge la Camera Deputatilor, care le va dezbate în calitate de for decizional.

3 comentarii la „Senatul a adoptat tacit douã majorãri ale punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 / Haralambie Vochitoiu: “Guvernul trebuie sã caute solutii pentru acesti români”

 • 7 noiembrie 2016 la 21:11
  Permalink

  Acum in ajunul alegerilor se fac ca lucreaza .

  Răspunde
 • 8 noiembrie 2016 la 05:18
  Permalink

  Hari asta e un nebun,vine cu vrajeli ieftine si asta inainte de campanie. Sa vedeti ce tampenii o sa debiteze in campanie ! Cine dracu mai da crezare impostorilor basisti ?

  Răspunde
 • 11 noiembrie 2016 la 08:14
  Permalink

  O minciuna camera deputatilor nu a aprobat legea

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.