Este a treia zi de cand oficial, sistemul de eliberare a retetelor de tip electronic, este pus in functiune la nivel national. In Valea Jiului, insa, ca in tot judetul, lucrurile se misca putin mai incet.

Medicii de familie, farmacile, precum si spitalele, fac in aceste zile toate demersurile pentru ca sistemul de eliberari retete electronice sa fie functional. Deocamdata mai sunt de pus la punct cateva detalii. “  Acest sistem este foarte benefic si este frumos asezat pe calculator, dar deocamdata nu avem coduri. Trebuie sa primim in curand de la Casa de Asigurari. Noi, insa, am facut astfel de retete informatizate de ani de zile, doar ca nu le-am trimis spre farmacii. Aceasta este deosebirea, acel click de trimitere ”, ne-a declarat dr. Dumitra Udrea, un medic de familie de la Petrosani.

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate de la Deva spun ca 12 medici din tot judetul au eliberat deja retete in acest format, inca nu toate farmaciile sunt puse la punct. “ A fost o mica defectiune a sistemului la nivel national in prima zi, dar a fost remediata in scurt timp. Deocamdata, noi avem unele probleme la eliberarea retetelor, pentru ca farmaciile folosesc un soft privat, care nu este in concordanta cu cel al nostru si mai ales ca multe farmacii inca nu si-au achizitionat acele scannere”, a declarat Ovidiu Bandea, purtator de cuvant C.J.A.S. Hunedoara.

Pana in decembrie, medicii pot elibera retetele atat electronic, cat si pe hartie, in mod traditional, insa de la 1 ianuarie 2013, sistemul informatizat trebuie sa fie implementat 100%.

Luiza Andronache