Statia de Salvare Minierã ar putea deveni una de interes national

Statia centralã de Salvare Minierã, PrestServ ar putea deveni o societate de interes national. Cel putin asta îsi propune noua conducere a Complexului Energetic Hunedoara. Directorul general al CEH,  Mihael Melczer a participat la întâlnirea cu prim-ministrul României, Dacian CIOLOS, ocazie cu care a prezentat, pe scurt, contextul actual  în care îsi desfãsoarã activitatea si principalele directii de actiune în perioada urmãtoare.

“Directorul general Mihael MELCZER a supus atentiei domnului prim-ministru Dacian CIOLOS propunerea de transformare a Statiei de Salvare Minierã din cadrul Sucursalei PRESTSERV în Statie de Salvare de interes national care, dat fiind diversitatea interventiilor efectuate în decursul vremii si specificul activitãtii, prin caracterul sãu unic, justificã utilitatea unei asemenea structuri. În cadrul discutiilor a fost expus stadiul demersurilor initiate în sensul accesãrii ajutoarelor de stat pe domeniile minerit respectiv energie si s-au evidentiat acele aspecte care presupun, în continuare, sprijinul Guvernului României”, aratã un comunicat al CEH.

Si premierul României, Dacian Ciolos, a fost de acord cu initiativa de a transforma Salvaminul în societate de interes national. La Salvamin mai sunt 13 salvatori, numãrul acestora fiind din ce în ce mai mic. De precizat este faptul cã salvatorii de la Petrosani au fost solicitati de nenumãrate ori pentru a interveni în diferite cazuri din tarã.

Monika BACIU

3 comentarii la „Statia de Salvare Minierã ar putea deveni una de interes national

 • 7 noiembrie 2016 la 08:16
  Permalink

  alte zone sunt handicapati ei nu pot sa-si faca o statie de salvare

  Răspunde
 • 8 noiembrie 2016 la 07:16
  Permalink

  Mununar sa mearga la pensie nu sa stea cu piciorul in gips,urmeaza o mana ….blestemele

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.