Universitatea din Petrosani se alãturã unui eveniment care se deruleazã la nivel global. În data de 16 noiembrie are loc GIS Day, eveniment destinat utilizatorilor sistemelor infomatice.

În cadrul proiectului utilizatorii GIS, în cadrul mai multor evenimente, aratã copiilor si tinerilor tinerilor aplicatii din lumea realã care fac diferenta în societate. Ziua GIS nu este doar un eveniment, ci o miscare la nivel global, încadrat în Sãptãmâna Geografiei, iar în tara noastrã se desfãsoarã mai multe activitãti în scoli, licee si Universitãti, în mai multe orase. Cu ocazia GIS Day Universitãti, agentii guvernamentale, scoli, ONG-uri si profesionisti GIS se reunesc pentru a aduce cunostinte legate de GIS în comunitate, si pentru a crea o mai bunã întelegere asupra lumii în care trãim.

“GIS-ul este un catalizator pentru cercetare si avansare în carierã si este predat în universitãtile din întreaga lume. Fiind multidisciplinarã, tehnologia geospatialã oferã studentilor abilitãtile de care au nevoie pentru a avea succes în educatia pe care o vor urma si mai mult în job-ul pe care îl vor alege. Aplicatiile variazã de la studii de cercetare pentru modelarea climaticã, la gãsirea celei mai bune locatii, studii de impact asupra mediului si multe altele”, aratã organizatorii.  La Universitatea din Petrosani, evenimentul va avea loc în data de 16 noiembrie, începând cu ora 10.

Monika BACIU