Îi vedem asezati cu cortul înalt, le observãm afisele peste tot, ne îndeamnã din imagini colorate sã îi vizitãm, dar câti dintre noi s-au întrebat vreodatã cum e viata lor?  Îsi spun artisti, dar viata lor este o îmbinare între sport, intuitie, curaj, ambitie si dãruire. Cum altfel ar putea sã le fie plac celor mici? Pentru cã publicul cãruia se adreseazã angajatii circului are o vârstã micã, oamenii circului cautã sã fie pe aceiasi lungime de undã cu ei. Si cum lumea evolueazã, update-ul se face din mers, an de an.

Circul Coloseum a ajuns, din nou, la Petrosani si nu stiu cum se face, dar, în preajma fiecãrei campanii electorale, mai vine si circul, cel adevãrat desigur! Nu cã celãlalt nu are fi si el adevãrat. Am stat de vorbã cu cel care coordoneazã activitatea circului si care ne-a mãrturisit cã mereu îsi îmbunãtãteste repertoriul, pentru cã altfel nimeni nu ar mai veni la circ. Ce cautã oamenii? Ne spune chiar cel care gândeste spectacolul.

„Din pãcate, mai sunt circuri care mint poporul cu chapitoul, vin cu afise pompoase, cã ei sunt numãrul 1, dar de fapt nu prezintã nimic. E preferabil sã nu spunem cã suntem cei mai mari, ci sã ne bazãm pe reactia celor care vin la circ. Vine lumea la circ si acum, în 2016. O fac cu teamã la primul spectacol, dupã care la celelate spectacole se adunã ceva mai multi. Înseamnã cã este adevãrat ceea ce noi prezentãm”, Constantin Dimitriu, artist al Circului Coloseum. Au adus dresuri cu lei, ursuleti spãlãtori, sconcsi si serpi uriasi, dar s-au bazat si pe acrobatii, ori pe cel mai tânãr clown premiat în România, Nu este usor, iar reactia copiilor este mereu importantã. Totusi, viata cu circul îsi are si partea din spatele cortului, dincolo de lumina reflectorului. „Viata cu circul în turneu este ceva  mai bunã decât în fabricã. Te plimbi, vezi lumea, îti faci prieteni si nu ajungi sã devii robot, adicã sã dai la cheie, precum Charlie Chaplin. E frumos”, a conchis coordonatorul circului Constantin Dimitriu.

Diana Mitrache