Organizatorii competitiei extreme au anuntat lista celor 30 de sportivi selectati pentru a participa la Red Bull X-Alps. Hunedoreanul Toma Coconea este unul dintre cei care se vor bate la titlu si este descris ca una dintre figurile legendare ale competitiei.

Parapantistul din Petrosani n-a ratat nici o editie a concursului exclusivist de cãtãrare si parapantã care se desfãsoarã în Alpi, iar acum a primit o nouã invitatie din partea organizatorilor Red Bull X Alps, de a lua parte si la editia din 2017. Coconea  participã la editia cu numãrul opt si este singurul atlet care a concurat încã de la primul start al concursului extrem.

Starul va fi dat pe 9 iulie 2017 la Salzburg, iar finalul va fi zece zile mai târziu în Monaco. Concurentii au de strãbãtut peste 1000 de kilometri de teren montan fie pe jos sau în zbor cu parapanta.  Coconea se aflã în aceastã perioadã în pregãtiri iar anul viitor are în plan sã facã o perioadã de pregãtire în Alpi, pentru a fi cât mai familiarizat cu rutele si culoarele de zbor pe care le-ar putea aborda.

Maximilian Gânju