Inspectoratul Scolar al judetului Hunedoara se asociazã cu Primãria municipiului Petrosani în vederea implementãrii unui proiect al cãrui scop este integrarea copiilor de etnie romã în sistemul de învãtãmânt.

Astfel se doreste reducerea abandonului scolar în rândul tinerilor care provin din comunitãtile marginalizate.

“Inspectoratul Scolar judetean Hunedoara solicitã încheierea unui acord de parteneriat cu municipiul Petrosani, în vederea depunerii unei cereri de finantare în cadrul Programului Operational Capital Uman Axa 6 – Educatie si competente, apelul de proiecte nr. 4, programul “Scoala pentru toti”. Obiectivele specifice proiectului sunt urmãtoarele: cresterea participãrii la învãtãmântul anteprescolar si prescolar, reducerea pãrãsirii timpurii a scolii prin mãsuri integrate de prevenire si de asigurare a oportunitãtilor egale pentru elevii apartinând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii apartinând minoritãtii romã si elevii din mediul rural, cresterea numãrului de tineri care au abandonat scoala care se reîntorc în sistemul de educatie, îmbunãtãtirea performantelor personalului didactic din învãtãmântul preuniversitar”, aratã acodul de parteneriat.

Scopul proiectului este dezvoltarea unui program integrat de educatie pentru diminuarea fenomenului de pãrãsire timpurie a scolii/abandon scolar timpuriu atât prin prevenire si corectare cât si prin promovarea accesului egal la învãtãmânt prescolar, primar si secundar de calitate în judetul Hunedoara. Programul se adreseazã unui grup tintã de 150 de elevi anteprescolari/ prescolari, 400 de elevi din clasele 0-8, 30 de elevi cu cerinte educative speciale, 120 elevi-a doua sansã si 80 de cadre didactice.

Monika BACIU