Minerii de la Vulcan cer ajutor, cã e foc în subteran

Avand in vedere articolul aparut astazi 03.11.2016 , ITM Hunedoara face urmatoarele precizari:

ITM Hunedoara a desfasurat actiuni preventive pe linia securitatii si sanatatii in munca in ultima perioada la minele din Valea Jiului.
Astfel ne-au parvenit o serie de informatii care afirmau ca la Mina Uricani sunt focuri in mina. S-a procedat la un control in data de 28 octombrie a.c. Controlul efectuat a fost neanuntat si nu s-au confirmat cele sesizate. Ulterior s-au luat declaratii lucratorilor si conducatorilor locurilor de munca pentru a se verifica daca anterior au existat stari de pericol iminent. Pâna la aceasta data nu sunt confirmate sesizarile.
La Mina Vulcan ITM Hunedoara a fost informat despre existenta unor cresteri la concentratiile de gaz intr-un abataj, cresteri ce depasesc concentretia de 20 ppm. In abatajul respectiv, se lucreaza cu mineri salvatori pentru remedierea sitautiei, la celelalte trei abataje ale Minei Vulcan controlate de inspectorii ITM nu au fost sesizate pericole grave si iminente.

Sorin G. Istrate- consilier RP ITM Hunedoara

Mai multi mineri de la Vulcan au rãbufnit din cauzã cã, spun ei, ambele abataje de la minã sunt cu pericol de explozie. Ortacii au sesizat ITM si au cerut verificãri la minã, iar pe retelele de socializare chiar au atras atentia cã situatia din 2008 de la Mina Petrila s-ar putea repeta, pentru cã sunt trimisi în abataje în care au sesizat jar si focuri endogene. Oamenii nu si-au declinat identitatea de teama repercusiunilor, dar inspectorii de muncã au si demarat verificãrile la aceastã minã. În plus, au audiat si angajatii si urmeazã sã stabilescã exact cum stau lucrurile în cele douã abataje.

„În cursul zilei de vineri s-a primit o reclamatie de la un grup de persoane cum cã ar exista anumite focuri în minã. Pe cale de consecintã, inspectorii de  muncã, vineri seara, au declansat un control intempestiv si inopinat si au controlat mina în punctele ei importante. Nu s-au constatat mãriri ale valorilor nici la gazul metan, nici la monoxidul de carbon. În cursul zilei de luni, inspectorii ITM au luat declaratii la toate pãrtile implicate, atât la cei din conducerea locurilor de muncã, cât si la minerii care lucreazã în subteran, urmând ca ulterior sã se notifice, în urma declaratiilor, dacã s-a sesizat o oarecare stare la un moment dat si se vor dispune mãsurile în consecintã”, a declarat Sorin Istrate, purtãtor de cuvânt al ITM Hunedoara.

Muncitorii din subteran nu au întrerupt activitatea, însã, se tem sã nu se repete vreo tragedie, pentru cã focurile din cele douã abataje ar putea genera explozii. Deocamdatã, însã, ITM face verificãri si urmeazã sã se stabileascã cu exactitate de la ce a pornit totul.

Diana Mitrache

Advertisements

9 comentarii la „Minerii de la Vulcan cer ajutor, cã e foc în subteran

 • 2 noiembrie 2016 la 20:25
  Permalink

  doamna bodea stie doar sa faca anchete dupa ce mor oameni si sa stabileasca vinovati asa cum a facut in 2008 si 2012 la petrila sau 2011 la uricani cind prietenii ei politici jujan si anghel au fost scapati discret iar alti amariti mai putin norocosi au fost terfeliti si chiar condamnati,la fel ca la vulcan e si la uricani unde abatajul a fost inchis cu foc si mutat mai in fata dar tot sunt gaze itm stie dar tace sa treaca alegerile nu cumva sa deranjeze psd ul inainte de alegeri.

 • 2 noiembrie 2016 la 23:46
  Permalink

  Ghita esti un prost,la Uricani sunt 0 gaze,cred ca e?ti un sef trimis în ordonan?? si acum m?nânci rahat. Mai informeazate despre Uricani ,sugaci au fost deconspirat.

 • 2 noiembrie 2016 la 23:47
  Permalink

  Scuze,sugacii

 • 3 noiembrie 2016 la 09:24
  Permalink

  stati linistiti ca o sa se inchida si Vulcanul.

 • 3 noiembrie 2016 la 19:58
  Permalink

  ore cine e director la vulcan,,,???/ un mare specialist! , se pare ca toti ssm/sti au mina buna . distrug toate unitatiile pe unde merg . nu-i de mirare de ce a ajun ceh in situatia asta si se inchid minele … adio vale

 • 5 noiembrie 2016 la 08:48
  Permalink

  decat se se mai intamplece ceva d-ne fereste mai bine sa o inchida

 • 5 noiembrie 2016 la 16:39
  Permalink

  in 2011 la uricani au murit 5 ortaci din cauza minciunilor cine era lider de sindicat o jigodie de om unul sorinel care minte si ascunde gaze si acum pt ca el sta in baraca la putari bai jigodie anul trecut urlai ca vrei bonuri de masa ti a dat anghel o prima de 40 de milioane si te a dus sa boraste beat in parcare la phoenicia si mucles nu mai ceri nimic un lider de sindicat care isi vinde ortacii si le pune viata in pericol e un gunoi,o mizerie iar tu esti mai mult decit atit.

 • 5 noiembrie 2016 la 16:58
  Permalink

  chemati-l pe suru sa va rezolve problema s-au pe nica

 • 7 noiembrie 2016 la 15:52
  Permalink

  s-au dus acele vremuri bune si nu se vor mai intoarce cred niciodata

Comentariile sunt închise.