Oamenii de afaceri strãini au aflat pentru prima datã, poate, cã la Petrosani existã o zonã cu potential pentru investitii. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a prezentat zona de la intrarea în Petrosani dinspre Târgu Jiu ca fiind pretabilã unor viitoare investitii ample, mai ales cã este legatã de un drum national, de calea feratã, ce se aflã în apropiere, are canalizare si posibilitatea de a fi racordatã la energie electricã sau gaz metan.

Toate acestea sunt avantaje, spune Tiberiu Iacob Ridzi, care este pregãtit cu oferta.

„A fost pentru prima datã în România când a fost prezentatã oferta a 22 de administratii publice din România, printre care si Petrosani, oferta pentru parcuri industriale si terenurile aferente, care pot fi puse la dispozitia investitorilor. La acest forum au participat cei doi vicepremieri ai României, Borc si Dîncu, dar si foarte multi ambasadori acreditati al Bucuresti, oameni de afaceri, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai asociatiilor patronale din România”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În plus, autoritãtile de la Petrosani mizeazã pe faptul cã avem aici o universitate care poate califica tinerii si existã si fortã de muncã disponibilã unor viitoare investitii.  „Noi ne-am dus cu terenul de 11,5 ha, pe care îl avem disponibil în zona fostei Preparatii Livezeni. Am prezentat acolo care sunt avantajele acestui teren si am fost printre putinele orase mici sau medii din tarã, care am fãcut aceastã prezentare si care avem un avantaj prin existenta Universitãtii Petrosani, pe de o parte, iar pe de alta, posibilitatea de a exista fortã de muncã mediu calificatã în perioada urmãtoare”, a mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Parcurile industriale au ocolit mereu zona Vãii Jiului si acum, administratiile locale cred cã aceasta este singura alternativã viabilã pentru a scoate zona din somaj, sãrãcie si delãsare.

Diana Mitrache