Un pensionar miner si fiul sãu, care este numai în clasa a III-a la o scoalã din Petrila, au filmat, la poalele Parângului, capre negre. Si nu oriunde, ci chiar aproape de drumul ce duce spre Groapa Seacã, pe Cheile Jietului.

De altfel, Laurentiu Sorin Vasile si fiul sãu Ionut sunt zilnic pe traseu, cu bicicletele si nu este prima datã când au observat astfel de exemplare, însã, acum le-au vãzut chiar foarte de aproape. „Chiar la intrarea pe Cheile Jietului le-am zãrit, duminicã 30 octombrie. Chiar am fost surprins cã erau doi masculi, care se luptau pentru suprematie. Cam asa am dedus eu, pentru cã se bãteau si veneau în jos. Au ajuns chiar în fata mea cu 30 de metri. Aveam aparatele în rucsac, am aruncat bicicleta si am scos aparatul si i-am prins în cadru. Chiar au fost ca la o sedintã foto. Au stat si se uitau spre mine”, spune Laurentiu Sorin Vasile, pensionar, fotograful care a surprins caprele negre.

Fostul miner, acum pensionar, si-a îndemnat fiul sã îi calce pe urme si Ionut este cel care a mai filmat acum un an o turmã de capre negre, dar undeva mult mai sus. Este ager si îi plac provocãrile, iar tatãl sãu i-a luat si lui un aparat foto, ca sã învete sã facã poze. Si nu o datã a filmat cu el lucruri inedite. Acum, însã, caprele negre parcã au fost prea jos. „Eu, umblând zilnic, chiar nu am vãzut anul acesta asa de jos, nici mãcar spre hotar, spre Vâlcea. Mi-a fãcut tare bine întâlnirea cu ele”, mãrturiseste Sorin Laurentiu Vasile. Cei doi sunt aproape în fiecare zi pe biciclete si, când cel mic este la scoalã, tatãl sãu pleacã însotit de un alt prieten. A surprins zeci de peisaje exceptionale, pãstrãvi în apele de munte si tot felul de vietãti, plus oamenii locului, care se regãsesc în fotografiile sale.

La fel a demonstrat si acum cã astfel de vietuitoare existã în muntii nostri si cã vin foarte aproape de oameni. Aveti aici si filmuletul https://www.facebook.com/vlaurentiusorin?fref=ts

Diana Mitrache