Conducerea INSEMEX Petrosani  a participat la un simpozion organizat de ITM Cãlãrasi. “Locuri de muncã sãnãtoase pentru toate vârstele” a fost denumirea evenimentului al cãrui partener a fost si Universitatea Petrosani.

“ITM Cãlãrasi a fost gazda simpozionului „Locuri de muncã sãnãtoase pentru toate vârstele” a cãrui temã a fost lansatã, pentru toate tãrile membre ale UE, de cãtre Agentia Europeanã pentru Securitate si Sãnãtate în Muncã.  Partener, în acest efort de a sublinia fenomenul „îmbãtrânirii active” si ce mãsuri sunt necesare, a fost Universitatea din Petrosani, reprezentatã de dl. Prorector, prof.univ.dr.ing. Roland Iosif Moraru. Consiliul Judetean Cãlãrasi si Primãria Cãlãrasi, prin dl. Vasile Iliutã, Presedinte, si dl. Daniel Stefan Drãgulin, Primar, ne-au sprijinit substantial în aceastã manifestare. Alãturi ne-au fost si Prefectul de Cãlãrasi, dl.George IACOB, precum si o serie de institutii publice cu tangente pe subiectul dezbaterilor. Inspectia Muncii a fost reprezentatã de Inspectorul General de Stat, dl. Dantes Nicolae Bratu, Directorul Directiei Control Securitate-Sãnãtate în Muncã, dl. Niculae Voinoiu, însotiti de o delegatie de inspectori de muncã”,  spune Artur Gãman, directorul general al INSEMEX Petrosani.

La eveniment au luat parte conducãtorii celor douã institute din România, de cercetare-dezvoltare în securitate minierã si protectie antiexplozivã. INSEMEX Petrosani a fost reprezentat de directorul general, Artur Gãman, iar din partea  INCDPM a participat Doru Darabont.

“S-a demonstrat,si cu aceastã ocazie, cã securitatea si sãnãtatea în muncã reprezintã un concept fatã de care fiecare dintre noi trebuie sã arate atentie maximã, astfel încât de la prima secundã în câmpul muncii si pânã la momentul pensionãrii lucrãtorul sã nu întâlneascã evenimente care sã-i afecteze integritatea organismului”, mai spune sursa citatã.

Monika BACIU