Zecile de oameni care se arunca in fata trenului nu-i lasa impasibili pe cei care le iau viata. Ultimul incident de acest fel a avut loc sambata si i-a facut pe cei care lucreaza la CFR Calatori de la Petrosani sa isi puna problema si din punct de vedere psihologic.

Oamenii recunosc ca astfel de situatii sunt inevitabile, iar cei care ajung sa isi incheie socotelile in viata in acest fel, nu fac decat victime colaterale. Iar unii sunt chiar mecanicii de pe locomotive. In zona in care s-a petrecut sambata incidentul, mecanicii spun ca trenul avea cel putin 80 de km pe ora, iar ca sa poata fi oprit a avut nevoie de o franare lunga. „Sigur ca acel om are traume, poate chiar are nevoie el insusi sa fie dus la spital. Nu e usor sa treci peste asa ceva si asta li se intampla mecanicilor, din pacate, fara voia lor. E socat, iar daca unii sunt mai tari de inima, altii, insa, au nevoie de consultatii si ei, mai ales ca sunt supusi si unui tir de intrebari la politie. Unii chiar ajung sa coboare din tren si se duce alt mecanic sa preia cursa”, a declarat Ioan Anofriesei , instructor miscare-comercial din statia CFR Calatori  Petrosani.

De cele mai multe ori, acesti oameni, mecanicii de locomotive raman socati pe viata si unii au nevoie de psihologi. „Spre norocul nostru, noi facem o astfel de vizita psihologica anuala si acesti oameni sunt consiliati, daca se depisteaza probleme, sau daca ei solicita, pot beneficia de consultatii si imediat dupa astfel de incidente, caci pana la urma au omorat un am”, am mai adaugat Ioan Anofriesei.

Sambata, un barbat de 59 de ani  din Petrosani si-a luat viata aruncandu-se in fata trenului la ora 9,00 dimineata. Incidentul a dus la oprirea temporara a traficului in zona respectiva, iar mecanicul de tren a avut de dat declaratii la politie.

Diana Mitrache