Mizerie, aparaturã nefolositã si zeci de nereguli, la Spitalul din Lupeni

Veselã ruginitã, mizerie, nereguli cu duiumul si medici nemultumiti care au pãrãsit spitalul cã nu au avut mãcar o asistentã, plus frig în saloane. Asta a gãsit echipa de la Primãria din Lupeni la spitalul din localitate, unde cãldura a ajuns în saloane abia când bunica primarului Cristian Resmeritã s-a internat si aparatura nouã zace, de luni bune, sigilatã. Toate au dus la concluzia cã managerul Doru Neamtu trebuie sã îsi dea demisia.

„Am convocat 15 oameni si am format 3 echipe de control, una condusã de mine, una de viceprimar si una de un consilier personal. Am controlat de la bucãtãrie, grupul alimentar, sãlile de operatii, situatia curãteniei, angajãrile din ultimii 3 ani de zile. Nu pot fi de acord cu faptul cã mi-a fost sezizat cã nu este cãldurã, lucru criminal într-un spital. Pot spune acum cã modul în care se serveste masa, în niste farfurii ruginite, mizeria pe care am gãsit-o în unele sectii, de exemplu la recuperare, sunt de neconceput. Am solicitat managerului sã îsi dea demisia. Consider, ca ordonator de credite la acest spital, cã mandatul domnului Neamtu se încheie astãzi”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

2-1

Neregulile nu au fost doar de ordin organizatoric, iar Cristian Resmeritã vorbeste si despre medici care au plecat, de altii care au ridicat probleme si despre aparate nefolosite, desi au fost achizitionate cu bani europeni. „Am gãsit aparaturã medicalã sigilatã în cabinete. Existã fotografii, sau existã aparaturã pe care nu am gãsit-o azi în timpul controlului. Poate de emotii nu stiau unde este si sunt grave deficiente. Am anuntat DSP si Ministerul Sãnãtãîtii si solicit Corpului de Control al Ministrului Sãnãtãtii sã facã o verificare, pentru a vedea cu ce ne confruntãm acolo. Doar în acest an au plecat 7 medici, ceea ce este foarte mult”, a spus Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Medicii care au plecat sunt cam jumãtate dintre cei care activau la acest spital si primarul spune cã nici laboratorul de analize medicale nu era acreditat, desi a fost dotat cu aparaturã de ultimã generatie.

Si mai mult, la o primã verificare s-a gãsit o pierdere de 56.000 de lei în gestiune. Raportul final va fi întocmit în zilele ce urmeazã, iar Ministerul Sãnãtãtii si DSP Hunedoara sunt asteptati în control la aceastã unitate medicalã.

Diana Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Mizerie, aparaturã nefolositã si zeci de nereguli, la Spitalul din Lupeni

 • 28 octombrie 2016 la 09:41
  Permalink

  parca nu s-a stiut pana acum ca doar este mostenire de familie…..acum in campanie s-au gasit sa afle si ei,,,,,rusineeee

 • 28 octombrie 2016 la 09:52
  Permalink

  poate sa si injure inaintasii linistit

 • Pingback:Managerul Spitalului din Lupeni si-a dat demisia – Cronica Vaii Jiului

 • 28 octombrie 2016 la 12:28
  Permalink

  BAI RESMERITA TUPEISTULE COPIL DE TURNATOR POATE FACI UN CONTROL SI LA SNIM VJ SA VEZI ACOLO NEREGULI SI ILEGALITATI FACUTE DE CUMNATUL TAU PLATIT CU 200 MILIOANE PE LUNA ….TUPEU DE NESIMTIT NU ITI E RUSINE AI DISTRUS VALEA ASTA SI MINERITUL SI TOT NU TE POTOLESTI

 • 28 octombrie 2016 la 12:29
  Permalink

  intreba l cum lucreaza oamenii la uricani in gaze si isi pun viata in pericol doar sa si incaseseze el si bobar prime imense pentru indicatori de performanta

 • 28 octombrie 2016 la 12:58
  Permalink

  De ex.dacâ mergi cu trimitere la ORL ,DNA.DOCTOR TE CHEAM? LA CABINETUL DÂNSEI(PARTICULAR) ,CU O ANUMIT? SUM? DE BANI ,IAR DAC? MERGI LA PSIHIATRIE ,TE TRIMITE LA PETRO?ANI!
  ATUNCI PENTRU CE MAI SUNT PL?TI?I DE LA BUGET?

 • 28 octombrie 2016 la 17:34
  Permalink

  Numai saracii se interneaza la Lupeni.Sunt doctori care beau si fumeaza in cabinete parca ar fi la bar, iar asistentele chelnerite.

Comentariile sunt închise.