Peste 200 de oameni si-au depus deja la Petrosani dosarele pentru a primi subventii la încãlzire. Acestia au de îndeplinit anumite conditii, ca sã fie sustinuti de primãrie, iar termenul limitã, dacã vor sã beneficieze de deconturi încã din luna noiembrie, este 20 noiembrie. Ce acte au nevoie beneficiarii, ne spun cei de la Directia de Asistentã Socialã.

„Trebuie sã îsi depunã actele, ca si în anii anteriori, pentru cã legislatia nu s-a schimbat deloc. Sunt aceleasi limite de venituri, pânã la 615 lei pe membru de familie venitul net, exceptie fãcând cei de la Termoficare, unde, dacã esti persoanã singurã, venitul poate sã ajungã pânã la 1.082 de lei. Actele sunt afisate la noi la sediu si, în principiu este vorba despre actul de stare civilã, buletin, certificat de nastere, adeverintã de venituri, contractul de locuintã, acel proces verbal de  punere în functiune a centralei, acolo unde se face încãlzirea cu gaze si trebuie sã aducã ultima facturã, atât la gaz, cât si la energie electricã”, a declarat Cristina Mraz, director Directia Publicã Localã de Asistentã Socialã din Petrosani.

Dosarele sunt deja preluate si fiecare dosar care a fost depus pânã în data de 20 noiembrie, intrã la platã cu luna noiembrie. De retinut, însã, cã o parte dintre documente nu mai sunt totusi necesare, pentru cã la Petrosani a fost eliminatã birocratia.

„Asa cum a anuntat si domnul primar, prin dispozitia datã pentru eficientizarea ativitãtii noastre si pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, începând din aceastã toamnã, oamenii nu mai trebuie sã ne aducã actele de Registrul Agricol si Finantele Publice, pentru cã noi vom face tabel la Cadastru si ANAF si  vom obtine acele adeverinte”, a mai spus directorul DPLAS.

În sezonul trecut, la Petrosani au fost 384 de beneficiari în platã, din care 75 au beneficiat de deconturi la energia electricã, 141 au fost beneficiari pentru gaze naturale, 56 energie termicã si 112 beneficiari au primit combsutibili solizi, respectiv cãrbuni.

Diana Mitrache