Tot mai multi studenti strãini, dar si din judetele apropiate, doresc sã urmeze cursurile Universitãtii din Petrosani. Asa se face cã astãzi campusurile sunt pline de studenti dinafarã.

Conducerea institului a analizat ponderea mare de studenti si chiar s-a gândit la o solutie care sã vinã în întâmpinarea acestora. Astfel, la începutul acestei sãptãmâni, rectorul Universitãtii din Petrosani a fost la Horezu, unde s-a întânit cu primarul dar si reprezentantii liceului din localitate, pentru a discuta despre posibilitãtile creãrii unei extensi acreditate a Universitãtii din Petrosani, în judetul Vâlcea.

”Am fost la Horezu pentru cã am vãzut cã în aceastã varã si toamnã, printr-o promovare mai bunã a universitãtii în zonã am început sã avem mult mai multi studenti care vin spre specializãrile noastre, dar în mod special înspre specializarea electromecanicã. Am mers sã discutãm si cu domnul primar si cu conducerea liceului din Horezu despre posibilitatea sã facem o extensie a universitãtii, acreditatã, în viitor la Horezu si sã sondãm, cam care ar fi specilizãrile în care absolventii de liceu ar fi interesati. Nu mergem numa pe ideea de inginerie electromecanicã, unde am vãzut cã am avut succes ci vrem sã îi atragem pe studenti si spre management sau alte specilizãri pe care le avem la Unversitate” a declarat Radu Sorin, rectorul Universitãtii din Petrosani. Conditiile pentru ca la Horezu sã fie înfiintatã o extensie a universitãtii ar fi, însã numãrul celor interesati trebuie sã rãmâne cel putin ca în prezent.

”Am lãsat spre documentare acest proiect si totodatã am creat o interfatã în universitate si liceu pentru a vedea de ce sunt interesati elevii pentru ca noi mai apoi sã mergem în întâmpinarea nevoilor lor. Dispunem de toate conditiile, trebuie doar sã stabilim si sã acreditãm conform normelor o astfel de extensie”, a mai adãugat Radu Sorin, rectorul Universitãtii din Petrosani. Pentru studentii din judetul Vâlcea o extensie a Universitãtii din Petrosani la Horezu, ar fi cel mai bun lucru si asta pentru cã ei nu ar mai fi nevoiti sã plece de acasã, sã lase serviciul, pentru a veni la Petrosani. ”Dacã realizãm extensie noi vom deplasa cadre didactice la Horezu pe sistem modular totul pentru ca ei sã nu mai fie nevoiti sã vinã la Petrosani”, a precizat rectorul  Universitãtii din Petrosani. Mai mult studentii îsi vor putea da inclusiv examenele acasã, la Horezu, singurele pentru care vor trebui sã se deplaseze la Petrosani, fiind restantele.

Adina Pãduraru